L. Dragnea: Doamna Shhaideh primeşte ameninţări cu moartea

Data publicării:
sevil shhaideh_agerpres_7988733
Foto: Agerpres

Preşedintele PSD susţine că, după ce Klaus iohannis a refuzat desemnarea sa la prim-ministru, Sevil Shhaideh a început să primească ameninţări cu moartea. Este motivul pentru care nu a fost propusă şi a doua oară ca premier. Ea a fost şi victima unui linşaj mediatic, spune Liviu Dragnea care ameninţă: cei responsabili vor plăti.

Liviu Dragnea:

Varianta cu doamna Sevil Shhaideh. Le-am spus colegilor mei şi vă spun şi dumneavoastră. Eu asta am avut în minte până azi-noapte, când am avut o discuţie cu doamna Sevil Shhaideh. Care mi-a spus – şi sper să găsească puterea ca astăzi sau mâine, sper, să meargă la un post de televiziune şi să spună toate aceste lucruri. Exact începând după anunţul preşedintelui de ieri (marţi – n.r.) a început să primească foarte multe mesaje de ameninţare cu moartea. Şi ea, şi soţul ei, şi copiii. Se af,ă într-o situaţie în care le este frică să iasă din casă. Şi vorbim de un cetăţean român, un om născut şi crescut în această ţară. Şi un foarte bun român. Şi un om care, pentru această ţară, a muncit foarte mult şi a adus foarte multe beneficii. Şi mi-a spus că nu mai poate merge înainte în acest război pe care nu-l poate duce. Spunându-mi în acelaşi timp un lucru pe care îl ştiam şi eu: tot ce a apărut în presă sunt numai invenţii. Dar faptul că demnitatea unui om a fost călcată în picioare în acest mod şi siguranţa unei familii este pusă într-un mare pericol, nu poate rămâne aşa. Mai devreme sau mai târziu, e posibil mai devreme, cei care au declanşat şi au întreţinut această campanie trebuie să dea socoteală. Şi vor da socoteală.

Reporter: Spuneaţi că cei care au făcut aceste atacuri vor răspunde. Bănuiţi de unde vin ele?

Liviu Dragnea: Eu nu vreau să merg pe bănuieală. Există proceduri, există instituţii care pot răspunde la nişte solicitări şi care pot duce la aflarea adevărului.

Reporter: Aţi făcut o solicitare publică la un moment dat ca serviciile secrete să spună dacă Sevil Shhaideh este, într-adevăr, o ameninţare la siguranţa naţională...

Liviu Dragnea: Nu a venit niciun răspuns. Am primit răspunsuri prin diverse site-uri. Şi prin vocea unor oameni care merg la televizor. Eu cred că ar fi trebuit să fi primit acest răspunsuri, fiind vorba de un candidat la funcţia de prim-ministru al României. Un candidat la funcţia de prim-ministru al României nu cred că ppate fi ucis mediatic în asemenea hal şi unii să tacă.

Reporter: Credeţi, legat de asta, că decizia luată de preşedintele Klaus Iohannis a fost în baza comentariilor din televiziuni şi din presă?

Liviu Dragnea: Eu nu am contestat niciodată dreptul nimănui de a avea o opinie. Cu ce nu sunt de acord, am dreptul să nu fiu de acord, cu un asemenea linşaj şi călcare în picioare a demnităţii unui om. Şi faptul că o familie este acum îngrozită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri