Legea grațierii. C.T. Popescu: E o diversiune, lovitura principală va veni în altă parte

Data publicării:
ctp 0311

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat, la Jurnalul de seară de la Digi24, declarațiile lui Șerban Nicolae, președintele Comisiei Juridice din Senat, privind modificarea legii grațierii, astfel încât și persoanele condamnate pentru corupție să fie grațiate.

„Să o încadrăm în nişte categorii de manual: provocare, manipulare, diversiune. Din moment ce Șerban Nicolae se exprimă cât se poate de clar în legătură cu uriaşele manifestări din pieţele României că sunt rodul unei manipulări și nimic altceva, atunci ce face acum nu e decât o provocare”, a spus Cristian Tudor Popescu.

El spune că legea grațierii este „o nouă sfidare”, iar semnalul transmis către public este că „infracțiunea de corupţie nu e deloc gravă, aproape că nici nu e infracţiune, aproape că ar trebui să fie tratată ca o contravenţie, mulţi dintre cei care se află după gratii acum pentru infracţiuni din sfera corupţiei, abuz în serviciu, dare şi luare de mită, trafic de influență, sunt de fapt nevinovaţi”.

Asta vrea să transmită dl Nicolae. Nişte procurori DNA s-au năpustit aidoma poliției politice pe aceşti nevinovaţi şi nişte judecători controlaţi de binom i-au condamnat. Acest gest al d-lui Nicolae urmăreşte încă o dată discreditarea justiţiei din România în ochii publicului. Procurorii şi judecătorii trebuie să fie văzuţi ca nişte călăi care comit nedreptăţi, iar corupţii sunt nişte cetăţeni de-ai noştri care au călcat pe spaţiul verde sau au călătorit fără bilet în tramvai”, a mai spus jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu a vorbit și despre declarația lui Liviu Dragnea, președintele PSD, care s-a declarat împotriva amendamentului depus de Șerban Nicolae.

E o diversiune pentru că și dl Dragnea a beneficat de iniţiativa d-lui Nicolae pentru a spune că nu e de acord cu graţierea corupţiei. Dar dl Dragnea tocmai va fi judecat acum în dosarul Referendumului, a cerut să i se şteargă să fie achitat pentru acea condamnare de doi ani cu suspendare. Spune: uite, eu nu sunt de acord cu graţierea, deci eu n-am comis acolo un act de corupţie, în dosarul respectiv, deci vrea să-şi creeze o platformă favorabilă în propriul proces”, spune jurnalistul.

În opinia sa, „ce a făcut dl Nicolae e echivalent, în termeni juridici -are această limbă de lemn, mai precis de talaș, pe care o vehiculează continuu -, cu ce spunea dl Tăriceanu, că 'toată lumea face gargară cu corupţie în România'. Asta vrea să transmită, în esență, dl Nicolae: corupția este gargară. Sau 'bulshitul' domnului Dragnea, o altă echivalență perfectă a ceea ce a făcut acum în termeni juridici dl Șerban Nicolae”.

După părerea mea, această diversiune nu trebuie să-i înșele pe cei care au protestat şi care trebuie să rămână atenţi pentru că după această manevră a d-lui Nicolae, neasumată de Dragnea şi Grindeanu, după părerea mea lovitura principală va veni în altă parte, pe altă direcţie, în niciun caz n-au renunţat PSD-ul, cu acești demni conducători ai lor, la erodarea şi neutralizarea DNA şi a justiţiei corecte în România”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri