Lia Olguța Vasilescu: „Sper ca aerul foarte tare de la Palatul Victoria să nu mai ia de cap pe nimeni”

Data actualizării: Data publicării:
olguta

Vicepreședintele PSD Lia Olguța Vasilescu a exclus, marți, înainte de ședința conducerii partidului, posibilitatea de a deveni premierul care îi succede în funcție lui Mihai Tudose, dar a menționat câteva nume ce ar putea fi luate în discuție de colegii săi: Ecaterina Andronescu, Șerban Nicolae, Mihai Fifor. Nu însă și Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, care nu își dorește, a precizat Lia Olguța Vasilescu.

Ministru al muncii în cabinetele Grindeanu și Tudose, Lia Olguța Vasilescu a amintit că a mai fost propusă ca prim-ministru și într-un CEx precedent, dar atunci a refuzat această perspectivă și acum „nu s-a schimbat”. „Sunt multe variante, poate fi o doamnă, cu excepția mea și a Gabrielei Firea”, a declarat fostul primar al Craiovei, menționând în acest context și alte nume: Șerban Nicolae, Mihai Fifor sau Ecaterina Andronescu. „Să vedem variantele și cum se orientează colegii. Eu nu-mi doresc”, a punctat Lia Olguța Vasilescu.

Viitorul premier trebuie să țină legătura cu partidul și să aplice programul de guvernare pentru a avea succes, a explicat ministrul municii din Cabinetul Tudose. „Sper ca aerul foarte tare de la Palatul Victoria să nu mai ia de cap pe nimeni”, a adăugat Lia Olguța Vasilescu.

Ea a recunoscut că a lucrat bine cu Mihai Tudose, „un premier implicat”, cu care a comunicat foarte mult, chiar și de patru ori pe zi vorbeau la telefon, spre deosebire de fostul premier Sorin Grindeanu, cu care „nu se auzea cu lunile”, a precizat vicepreședintele PSD. Întrebată ce i se reproșează atunci lui Tudose, ea a spus că nu trebuia să facă unele declarații la televizor înainte de a-și spune nemulțumirile în partid. 

Vasilescu a mai spus că, din punctul ei de vedere, unele ministere ar putea fi comasate, iar Carmen Dan ar putea să-și păstreze funcția.

Întrebată dacă schimbarea a doi premieri în decurs de un an arată că PSD guvernează prost, Lia Olguța Vasilescu a replicat că au fost doi premieri, dar același program de guvernare, iar programul de guvernare este foarte bun, dovadă o creștere economică de 8,8 la sută, peste așteptări. Totuși, Lia Olguța Vasilescu recunoaște că această luptă internă din PSD afectează partidul. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri