Liderul PSD Maramureș: Imaginea lui Dragnea este extrem de șifonată

Data actualizării: Data publicării:
gabriel zetea

Gabriel Zetea, președintele organizației PSD Maramureș, a declarat, în direct la Digi24, că liderii PSD din Transilvania se vor reuni joi seara, înaintea CExN al PSD, și vor decide de comun acord dacă vor susține sau nu scrisoarea în care se cere demisia lui Liviu Dragnea. Zetea a precizat că unele argumente din scrisoare sunt incontestabile, dar că semnatarii scrisorii ar fi trebuit să expună documentul spre discuții în interiorul partidului, înainte de a o face publică. „Liviu Dragnea a ieșit șifonat” din cauza problemelor cu legea, dar și pentru că el a fost cel contestat în stradă de sute de mii de oameni, a mai spus președintele PSD Maramureș. 

Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș: Pot să vă confirm și eu că sunt destui, nu cunosc un număr fix, nu am făcur parte din grupul care a redactat această scrisoare. Îmi displace că această scrisoare a fost făcută publică înainte de a o discuta în partid. Sunt lucruri normale în scrisoare, la care nu ai cum să te opui. Lucrurile legate de buna guvernare, de susținerea guvernului, toate sunt lucruri pe care fiecare membru PSD și le dorește a fi întărite. Cum vom găsi o soluție amiabilă din care partidul să iasă mai unit va fi mai delicat. PSD nu este format doar din membrii CEx. Nu cred că vineri se va lua o decizie pe care să o accepte toată lumea, dar trebuie găsită o soluție pentru ca această situație să se oprească. Această dispută politică dăunează guvernării.

Adriana Nedelea: În această scrisoare scriu semnatarii că Dragnea este cotat în sondaje cu 7-12%, cu mult sub cota partidului. Cum ar trebui să se încheie acestă situație? Ar trebui Dragnea să își dea demisia?

Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș: Ar trebui să discutăm întâi în partid, bărbătește. Eu aș fi vrut ca scrisoarea să fie discutată întâi în interiorul partidului. Acest lucru nu este în regulă, raportându-ne la noțiunea de colegialitate. Asta nu înseamnă că puncte din scrisoare nu pot fi susținute.

Adriana Nedelea: Apropo de un alt punct din scrisoare, care spune: Situația juridică a lui Liviu Dragnea a devenit vulnerabilitatea majoră a PSD. Sunteți de acord?

Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș: Există asemenea puncte de vedere și ele pot fi valide. Atâta timp cât Liviu Dragnea a fost cumva paratrăsnetul atacurilor împotriva PSD și cam el a încasat toate loviturile, este evident că imaginea lui nu că este șifonată, este extrem de șifonată. Mass-media, o parte a societății civile, o bună parte dintre români contestă.  Nu putem să negăm evidența acestui lucru.

Adriana Nedelea: Veți dezbate în CEx subiectul? Îl veți susține până la urmă?

Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș: O să vedem. În Transilvania am avut o întâlnire și am stabilit că vom avea o poziție comună. Ne vom întâlni joi seară să discutăm această poziție, ca organizațiile din Ardeal să aibă o poziție tranșantă. Încercăm să găsim punctele comune, pentru că dacă se ajunge la un vot în CEx vorbim despre tabere egale în partid și va însemmna primul pact spre o înfrângere în următoarele alegeri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri