Liviu Dragnea s-a dus la congresul UDMR cu gândul la prezidențialele din 2019

Data actualizării: Data publicării:
170510_CEX_PSD_dragnea_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea (3)
FOTO: INQUAM PHOTOS /Octav Ganea

Președintele social-democraților a susținut un discurs la cel de-al 13-lea congres al UDMR. Liviu Dragnea a precizat că își dorește o colaborare mai strânsă cu formațiunea politică și le-a cerut e reprezentanţilor Uniunii Democrate a Maghiarilor din România sprijinul pentru alegerile prezidenţiale din 2019.

„Am decis să avem o colaborare parlamentară care cred că se dovedește eficientă și cred că totuși ar trebui să ne gândim, Hunor, dacă nu cumva e oportun să facem și pasul următor, nu trebuie neapărat să decideți la congresul ăsta, dar trebuie să ne gândim. Știm foarte bine și eu și dumneavoastră că membrii comunității dumneavoastră nu au votat până acum la prezidențiale un candidat din partea PSD, dar eu zic că pentru toate trebuie să existe un început. Nu am stabilit încă candidatul dar până în 2019 poate reușim să vă convingem că candidatul nostru este cel pe care trebuie să îl votați”, a declarat Liviu Dragnea, la congresul UDMR. 

La congresul ALDE care a avut loc în urmă cu trei săptămâni nu a participat niciun lider PSD. Asta în condițiile în care cele două partide formează Coaliția de guvernare. Călin Popescu Tăriceanu a motivat absența social-democraților spunând că aceștia au un program „foarte, foarte încărcat”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri