Lovitură pentru PSD în Senat. Social democrații, la un pas să rămână fără majoritate

Data actualizării: Data publicării:
senat

Lovitură pentru PSD în Senat - un senator al social democraţilor, Emanuel Gabriel Butnariu, a anunţat că demisionează din PSD şi rămâne senator independent. Practic, după excluderea lui Adrian Ţuţuianu PSD rămâne cu 69 de senatori, adică fix majoritatea necesară pentru adoptarea legilor importante.

PSD este părăsit de parlamentari. Doi deputaţi şi un senatori şi-au anunţat azi demisiile din partid. Este vorba despre trei parlamentari de Ilfov, apropiaţi de vicepreşedintele PSD Gabriela Firea. La Camera Deputaţilor, PSD va trebui să negocieze şi mai dur de acum înainte cu celalate partide pentru a-şi trece proiectele.

PSD şi ALDE au împreună 167 de aleşi, doar doi peste numărul necesar pentru adoptarea legilor importante. Şi la Senat social-democraţii ar putea avea probleme, chiar dacă în acest moment au 69 de parlamentari, atât cât e necesar pentru adoptarea legilor organice.

Emanuel Butnariu, senator care făcea parte din organizația Ilfov, și-a anunțat demisia miercuri dimineață. Emanuel Butnariu va rămâne independent.

Emanuel Butnariu a fost numit în funcția de director general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale din București de Gabriela Firea, el asigurând interimatul până la organizarea unui concurs pentru ocuparea funcției.

Butnariu este de profesie medic, fiind de-a lungul timpului consilier al primarului Florentin Pandele, apoi director al Societății Medicale „Sfânta Cuvioasă Parascheva„ din Voluntari.

Emanuel Gabriel Butnariu a fost și consilier din partea PSD în Consiliul Județean Ilfov, dar și vicepreședinte PSD Ilfov.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri