Ludovic Orban: PSD, între penibil și ridicol. Dragnea vrea să controleze și femeile de serviciu

Data actualizării: Data publicării:
ORBAN PNL AGERPRES 140617
Foto: Agerpres

PNL va fi „forța politică de dreapta” care va învinge PSD, dacă va fi ales el președinte, a declarat Ludovic Orban, înaintea congresului de astăzi. În plus, el a comentat și ce se întâmplă în tabăra social-democraților.

„Oscilează între penibil şi ridicol. Acești oameni își bat joc de România. Au provocat o criză politică cu consecințe dramatice pentru România, din motive obscure pe care nu reușesc să le înțeleg”, a declarat Ludovic Orban, înaintea congresului PNL.

El a adăugat că toți din PSD sunt vinovați și l-a acuzat pe Liviu Dragnea că „probabil vrea să controleze și femeile de serviciu din instituțiile publice”.

Orban l-a criticat și pe Sorin Grindeanu. „Cât i s-a dat osul s-a gudurat și când a vrut să i se ia, a început să mârâie. N-am văzut aşa ceva într-o țară democratică, în care un premier să se agaţe de scaun, în condițiile în care majoritatea parlamentară îi retrage sprijinul”, a spus el.

„În România e posibil orice, cu acest CAP al vechilor roșii care se afla la guvernare”, a subliniat Ludovic Orban.

În ceea ce privește un vot al PNL la moțiunea de cenzură, Orban a spus că „decizia va fi luată de conducerea legitimă aleasă azi și mâine”. Totodată, el a criticat PSD: „Să găsească pe cineva care să știe să citească moțiunea”.

Întrebat ce ar trebui să facă PNL în cazul în care pică Guvernul, el a răspuns: „Să nu vindem pielea ursului din pădure”.

„După ce voi fi ales preşedinte, PNL va fi adversarul redutabil, care va lupta la baionetă pe toată linia frontului cu partidul de guvernare”, a precizat el.

„Am făcut opoziție, uneori nu am avut. Practic nu am avut o conducere legitimă. Partidul a fost în proceduri de alegeri interne. Imediat după ce va avea o conducere legitimă, PNL va redeveni ceea ce e, forţa politică de dreapta, care să aibă capacitatea să învingă PSD”, a mai spus Ludovic Orban.

Partidul Naţional Liberal îşi alege astăzi noul preşedinte în cadrul primului congres al formaţiunii după fuziunea cu PDL şi după trei ani în care liberalii nu au mai avut o astfel de reuniune, deşi în acest timp au schimbat nu mai puţin de trei preşedinţi. Şefia PNL este disputată de doi membri ai vechiului PNL: Ludovic Orban şi Cristian Buşoi.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri