Vicepreședinte PSD: Nu cred că dl. Iohannis este vinovat de situația recentă

Data actualizării: Data publicării:
chirica

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, cunoscut în ultima vreme pentru pozițiile publice diferite de cele ale PSD, a declarat la emisiunea Digi24 „În fața ta”, legat de protestele din ultimele zile, că România nu ar trebui dezbinată în două. Mihai Chirica a mai afirmat că nu crede că președintele Klaus Iohannis este rău pentru că „prezența guvernului și a președintelui în funcțiile pe care le dețin este absolut firească, e rezultatul votului”.

Întrebat cum vede protestele din ultimele zile, primarul Iaşului a răspuns: „România s-a schimbat într-o manieră aproape totală faţă de acum 20, 27 de ani. Un exercițiu de solidaritate contectat mai bine la un exerciţiu de democraţie cred eu că a fost. Nu a fost o reacţie împotriva unui partid, ci a condamnat o clasa politică, nu a avut o problemă în mod direct cu un conducător de partid, ci o modalitate de exprimare atunci când ai puterea. Şi a prezentat faţa unei Românii schimbate în bine în care democraţia poate fi făcută şi prin exerciţiile prezentate în Constituţie, dar şi prin reacţia oamenilor care au venit chiar să apere acele prevederi ale Constituției”.

Legat de protestele de la Cotroceni, Mihai Chirica a declarat că acei oameni trebuie respectaţi la fel că cei din Piaţa Victoriei pentru că s-au exprimat într-un mod democratic.

Mihai Chirica a spus că a ar fi cea mai mare greşeală a noastră, ca români, să contribuim la dezbinarea în două a țării și a subliniat că la Iaşi nu au fost organizate contramanifestaţii tocmai pentru ca oamenii să nu fie dezbinaţi.

Chirica a declarat că protestele de la Cotroceni crede că au fost organizate de PSD, cum e normal.

Întrebat dacă Iohannis e capul răutăţii, primarul Iaşului a răspuns că nu crede acest lucru. „Sunt două curente care s-au născut în această perioada: demisia guvernlui şi demisia preşedintelui. Eu cred că niciuna dintre cele două teze nu sunt necesare României în momentul de faţă. Prezenţa guvernului şi a preşedintelui în funcţiile pe care le deţin este absolut firească, e rezultatul votului” şi că principalul vinovat pentru situația actuală este „un complex de acte şi de persoane”.

Legat de acţiunile ministrului Iordache, Chirica a precizat că dacă ministrul Justiției şi-a asumat sub jurământ prezenţa în minister, „trebuie să-şi asume şi rodul muncii sale, care a fost acea ordonanţă.”

Emisiunea integrală poate fi urmărită AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri