Magistrații, chemați la Palatul Cotroceni pentru consultări pe tema referendumului

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis cotroceni 4 ianuarie inquam octav ganea 20190104130431_OGN_9958-01

Președintele Klaus Iohannis, tot mai aproape să convoace referendumul pe Justiție. Şeful statului a chemat la consultări la Cotroceni şi magistraţii. Asta după ce, săptămâna trecută, aceeaşi invitaţie a fost adresată societăţii civile.

Subiectele de discuție cu magistrații vor fi reforma Justiției și referendumul pe Justiție ce ar putea fi organizat pe 26 mai, în aceeași zi cu alegerile europarlamentare.

„Miercuri 27 martie, ora 17, Cotroceni: Reprezentanții magistraților (asociații profesionale și instituții judiciare) sunt invitați să aibă o discuție cu Președintele țării pe tema reformei justiției și a referendumului pe justiție. Voi participa și eu la întâlnire. Aștept din partea prietenilor mei de pe FB propuneri, observații, sugestii ale temelor și măsurilor ce trebuie abordate”, a anunțat judecătorul Cristi Danileț.

Săptămâna trecută, președintele țării a anunțat că este „aproape hotărât” să convoace acest referendum, în ciuda criticile venite din partea alianței PSD-ALDE.

În urmă cu două zile, Iohannis a declarat că vrea „un referendum organizat, împreună cu societatea civilă şi partidele de bună credinţă”. Şeful statului a declarat că doar aşa românii pot arăta că nu sunt de acord cu modificările făcute la legile justiţiei de PSD.

„Pentru a da românilor votul înapoi, am început să reevaluez ideea unui referendum pentru că doar aşa românii mai pot arăta că nu mai sunt de acord cu felul în care PSD-ul strică legile justiţiei, îşi bate joc de ţară, de români! Am invitat pentru începutul săptămânii viitoare pe foarte mulţi români interesaţi cu care voi avea consultări pe tema referendumului, fiindcă îmi doresc un referendum bine organizat, bine gândit, un referendum în parteneriat cu socieatea civilă, cu partidele, politice de bună credinţă şi împreună cu românii”, a spus șeful statului, sâmbătă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri