Majoritatea a votat schimbarea care îl va lăsa pe Valeriu Zgonea fără funcţie

Data publicării:
camera deputatilor foto facebook zgonea 18 08 2015-1

Este vorba despre articolul care prevede că şeful Camerei poate fi schimbat doar de grupul din care face parte. În urma modificării, care va trebui votată în plen, revocarea poate fi cerută de grupul parlamentar care l-a propus pentru funcţie. Reprezentantul PNL din Comisie s-a opus modificării şi a invocat posibilitatea de a cere un control de constituţionalitate.

În ceea ce-l priveşte, Valeriu Zgonea susţine că a aflat de la jurnalişti despre decizia Comisiei pentru Regulament şi a acuzat din nou PSD că modifică o lege pentru a o aplica doar unui singur om.

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor: „Nu am comentat niciodată niciun document până nu îl văd Biroul Permanent sau în Comitetul liderilor. În momentul în care îl voi vedea vă voi spune punctul meu de vedere. Vă voi spune punctul meu de vedere la momentul respectiv. Astăzi, dumneavoastră mi-aţi comunicat acest lucru. Nu sunt membru al comisiei pentru regulament, fiind deputat nefiliat... că m-au dat afară. Nu pot să vă spun nimic până nu văd un document care vine către Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. Am luat act de informaţia pe care dumneavoastră mi-aţi zis-o. Eu am spus un singur lucru. Fiecare membru al Parlamentului are dreptul legal la ceea ce scrie în Regulament. Nu există excepţie şi nu facem excepţie pentru niciun membru al Parlamentului. Nu trebuie să abuzăm de Regulament, adică de o lege, ca să facem rău unui om. Dacă omul respectiv, ales în Parlament, a încălcat Regulamentul, există prevederi. Dar întotdeauna când venim în faţa jurnaliştilor şi a cetăţenilor trebuie să arătăm că noi suntem cei care respectăm legea. Dacă noi nu respectăm legile care ne guvernează pe noi în cadrul Parlamentului atunci va fi greu să le cerem celor din afară să respecte legile”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri