VIDEO. Manifestații de susținere a DNA în mai multe orașe

Data actualizării: Data publicării:
180222_PROTEST_GUVERN_DNA_07_INQUAM_Photos_Liviu_Florin_Albei
Foto: InquamPhotos/Liviu Florin Albei

Aproape 2.000 de protestatari s-au strâns în faţa sediului Guvernului, la o oră după anunţul cererii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi. Nemulţumiţi de solicitarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, oamenii au reluat scandările deja obişnuite în Piaţa Victoriei. Proteste au fost şi în marile oraşe din ţară. La Cluj, Braşov, Sibiu, Iaşi, Timişoara, Craiova şi Constanţa, oamenii au scandat mesaje anticorupţie şi au cerut demisia ministrului Tudorel Toader.

ACTUALIZARE 20:55 - Sute de persoane au ieşit în stradă, joi, seară, în mai multe oraşe din ţară pentru susţinerea Laurei Codruţa Kovesi şi a Direcţiei Naţionale Anticoruptie (DNA). Oamenii strigă lozinci împotriva PSD şi a ministrului Tudorel Toader.

La Sibiu, oamenii s-au strâns în Piaţa Mare din oraş imediat după anunţul lui Tudorel Toader cu referire la revocarea Laurei Codruţa Kovesi din fruntea DNA.

Protestatarii au purtat pancarte cu mesaje de susţinere pentru Laura Codruţa Kovesi, steaguri tricolore şi scandează lozinci împotriva PSD.

Şi la Iaşi s-au adunat manifestanți, în Piaţa Unirii, pentru susţinerea şefei DNA. Totodată, cei prezenţi în piaţă cer demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Oamenii scandează „Tudorel, sluga model”, „Tudorel nu eşti ieşean, marş la Dragnea-n Teleorman", „DNA, te vom apăra”, „PSD, ciuma roşie”, „Hoţii la-nchisoare, nu la guvernare”.

Manifestanţii au steaguri tricolore, ale UE şi SUA, dar şi fluiere şi vuvuzele.

Proteste mai au loc la Cluj-Napoca şi la Braşov.


Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat joi că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului şef DNA. El a a declarat după prezentarea raportului privind activitatea managerială de la DNA, că instituția anti-corupție trebuie să continue să funcţioneze legal, nu se identifică cu cel care o conduce.

Toader a precizat că raportul este elaborat pe fondul dezbaterilor care au divizat opinia publică în ultimul an. El a afirmat că a reţinut o situaţie fără precedent a raporturilor dintre autorităţile publice, fiind înregistrate trei conflicte juridice de natură constituţională, în cadrul cărora DNA a fost chemată în faţa instanţei de contencios consitutional, a acuzat implicarea lui Kovesi în dosare şi stilul autoritar al acesteia.

În București, oamenii au început să se adune în jurul orei 19:00, iar o oră mai târziu jandarmii au instalat garduri de delimitare a zonei unde se protestează.

Sursa: Digi24, News.ro
Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri