Marcel Ciolacu: Domnul Căprar m-a anunțat că există DNA-ul la sediul PSD. Nu facem zid împotriva justiției de niciun fel

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PSD nu va face zid împotriva justiției, a spus Marcel Ciolacu, președintele interimar partidului, despre cazul celor trei parlamentari social-democrați aduși la sediul DNA Timișoara pentru audieri într-un dosar de luare și dare de mită, dar și trafic de influență.

„Astăzi de dimineață, am vorbit cu domnul Căprar și m-a anunțat că există DNA-ul la sediul PSD. I-am zis să respecte legea să meargă să vadă despre ce e vorba acolo. Am văzut și eu la televizor ce a urmat, PSD nu va face vreun zid împotriva justiției de niciun fel”, a spus Ciolacu, într-o conferință de presă.

Puținele imagini pe care l-am văzut cu domnul senator Chisăliță în căruț, cărat pe holurile DNA-ului sau nu știu pe ce holuri, beciuri, garaje. Justiția să se facă la procuratură, în tribunal... parcă reapar imaginile cu telejustiția. Este o părere personală”, a adăugat liderul PSD.

Eu nu comentez acțiunile DNA. Astăzi m-am uitat ca și dvs. la televizor și am văzut iarăși un început de telejustiție”, a mai spus el.

Oficial, DNA a transmis luni că procurorii de la Timișoara „efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, săvârşite în perioada 2016-2019”.

Potrivit unor surse juridice, trei parlamentari ar fi vizaţi de perchezițiile făcute de procurorii DNA Timișoara la sediul PSD Arad, respectiv Florin Tripa - deputat PSD de Arad, Dorel Căprar - deputat PSD de Arad şi Ioan Chisăliţă - senator PSD de Caraş Severin.

La ieșirea de la audieri, deputatul PSD Florin Tripa a declarat că are calitatea de suspect de trafic de influenţă în legătură cu angajarea unei persoane la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara.

Și președintele PSD Arad, Dorel Căprar, a fost ridicat de procurori și ofițeri din sediul PSD Arad și dus la audieri. Surse din cadrul anchetei spun că anchetatorii au ridicat, timp de trei ore, din sediul PSD Arad mai mult acte.

Anterior, șeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, Cristian Ispravnic, fusese ridicat, luni dimineaţa, de la sediul PSD Arad, în cadrul perchezițiilor într-un dosar de corupție.

Potrivit acelorași surse, perchezițiile vizează posibile acte de corupție de la punctul de lucru al DRDP Timişoara din Vama Nădlac II, unde șoferilor ale căror camioane erau cântărite, iar greutatea nu corespundea legilor sau actelor de transport, li s-ar fi pretins „taxe”.

Mita dată de transportatori pentru ca angajaţii DRDP să nu verifice greutatea reală a camioanelor ar fi fost de până la 100 de euro pe transport.

Aceleași surse au spus că în speță este vorba despre faptul că directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, Cristian Ilie Ispravnic, și alți directori i-ar fi constrâns pe angajați să solicite de la șoferii de camioane mită. O parte din șpagă rămânea la aceștia, restul se ducea către parlamentari pentru favoruri, funcții, posturi etc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri