Marian Oprișan nu exclude posibilitatea de a fi ministru

Data actualizării: Data publicării:
oprisan

Liderul organizației PSD Vrancea, Marian Oprișan, ar putea fi interesat de o funcție guvernamentală în viitor. Deocamdată, crede că îi poate ajuta mai mult pe cetățeni administrând județul Vrancea. Însă perspectiva unui fotoliu ministerial după alegerile din 2020 poate fi plauzibilă.

Citiţi şi: Pe ce mizează Dragnea în războiul cu răzvrătiții din PSD

Surse citate de G4Media susțin că Liviu Dragnea i-ar fi promis funcția de ministru de Interne lui Marian Oprișan, liderul organizației PSD Vrancea, în schimbul susținerii sale în CEx. Întrebat, vineri, despre acest lucru, Marian Oprișan a răspuns: „Eu nu voi accepta nicio funcție în această perioadă. Dacă merit și vreau să fac ceva pentru România la nivel guvernamental, atunci, când va fi momentul, atunci o să le cer colegilor mei încrederea și votul de încredere pentru a ocupa această funcție”.

Oprișan nu a negat însă că ar putea fi interesat de o funcție guvernamentală în viitor. „Noi, dacă vrem o funcție guvernamentală, pentru că PSD a câștigat alegerile cu sprijinul cetățenilor României, iar PSD este singurul partid autentic românesc care reprezintă interesele românilor, punct, da? În acel moment, o să solicit încrederea colegilor mei și voi solicita această chestiune. (...) Poate în anul 2020, după alegerile parlamentare, în niciun caz acum. Vă precizez încă o dată: am un jurământ depus față de cetățenii județului Vrancea, pe care îi iubesc foarte mult. Acum, trebuie să continuăm guvernarea, trebuie să ducem programul de guvernare la capăt până în anul 2020, în așa fel încât în anul 2020 românii să aibă o viață mai bună decât au avut-o în trecut sub regimul Băsescu, iar în țara asta să nu mai poată fi arestat nimeni la comandă politică și să fie respectată cu sfințenie Constituția, legile țării și drepturile și libertățile fundamentale ale oamenilor, de la președintele României și până la ultimul cetățean”.

Marian Oprișan a făcut aceste declarații înainte de ședința CEx, care urmează să discute nemulțumirile din partid la adresa lui Liviu Dragnea.  Întrebat cum se va finaliza această zi, dacă se va încheia cu o eventuală demisie, Oprișan a răspuns: „Simplu! Minoritatea se supune majorității, Majoritatea va deciden astăzi ce e de făcut în continuare”.

Marian Oprișan pare decis să-l sprijine în continuare pe Liviu Dragnea, deși nu a spus-o tranșant.  „Știți bine că nu mor de dragul lui Dragnea, când am avut ceva de spus am spus în interiorul partidului, de-a lungul timpului, iar neregularitățile reproșate de-a lungul timpului au fost analizate și de cele mai multe ori reparate”, a declarat liderul din Vrancea. Însă și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu apariția scrisorii critice la adresa lui Dragnea, atacându-i voalat pe semnatarii ei că nu și-au făcut cunoscute nemulțumirile în interiorul partidului.

„Când vorbești despre PSD nu poți să te gândești ca la problemele tale personale. Când vorbești de cel mai mare partid din România trebuie să te gândești că dacă introduci o criză în partidul de guvernământ, atunci trebuie să te gândești și la cursul euro/dolar, trebuie să te gândești și la bursă, trebuie să te gândești și la români și la România. Când nu te gândești la aceste lucruri, tre' să-ți faci o mia culpa (sic! corect, mea culpa - n.r.)”, a spus Marian Oprișan.

„Miza nu este rămânerea sau plecarea lui Liviu Dragnea. Miza o reprezintă România, o reprezintă programul de guvernare, o reprezintă stabilitatea țării și reprezintă faptul că odată și-odată, trebuie să ne ridicăm din genunchi, în așa fel încât resursele acestei țări să fie sută la sută ale românilor și să nu mai fie ale străinilor”, a spus Oprișan, fără a preciza la ce se referă exact și ce îl deranjează.

Citiți și:  Deputat USR: În PSD e o răfuială de tip mafiot. Sunt supărați că Dragnea nu împarte banii statului

„Glumiți! N-o să rămânem nicio secundă fără majoritate în Parlament”, a mai spus el, în legătură cu posibilitatea ca parlamentarii PSD nemulțumiți să plece către alte partide.

Urmăriți declarațiile integrale în materialul de mai sus.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri