Memorandumul privind Ambasada României din Israel ar putea fi desecretizat

Data actualizării: Data publicării:
dragnea netanyahu - cdep

Controversatul memorandum privind mutarea Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim ar putea desecretizat. Propunerea a fost făcută în şedinţa PSD de ieri de liderului partidului, Liviu Dragnea. Documentul a iscat dispută între Guvern şi Cotroceni.

Paul Stănescu, vicepremier: „Am discutat, într-adevăr, în Biroul Național Permanent. Domnul președinte Dragnea a pus această problemă s-o studiem. Și, dacă se poate face, cred că ar fi bine să știe tot poporul ce discutăm în guvern, că nu e nicio problemă, n-avem secrete. Vorbim de România, nu de persoane sau de grupuri politice.

Reporter: S-ar putea face acest lucru (desecretizarea, n.r.) în ședința de guvern de mâine sau într-o ședință ulterioară?

Paul Stănescu: E posibil, nu știu să vă spun. Decizia va fi luată în guvern. E o problemă a guvernului, guvernul va decide acest lucru, a fost o propunere.

„Nu este un document secret, scrie pe el că are informaţii care nu sunt publice, deci s-a discutat la confidenţiale”, a precizat, recent, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu.

Teodor Meleşcanu a spus că, deşi nu l-a semnat, pentru că era în vizită în Libia, este asumat de el şi este o iniţiativă MAE.

El a adăuigat că, urmare apobării a acestui memorandum, a avut o primă întâlnire ministerială cu mai multe segmente ale Guvernului şi a administraţiei române - cu ministrul Apărării, cu ministrul de Interne, cu SRI şi cu SIE, în care i-a rugat să le prezinte care sunt avantajele unei asemenea soluţii, care sunt vulnerabilităţile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri