Mesajul lui Juncker pentru România: „Nu trebuie să exportăm în Europa conflicte interne. E nevoie de consens”

Data actualizării: Data publicării:
Prime Minister David Cameron Tries To Take A Harder Line with Europe
Foto: GettyImages

Trebuie să existe o atmosferă de consens în România pentru o președinție de succes a Consiliului UE, a declarat, la Cotroceni, președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Ar fi foarte bine ca, în interiorul țării dumneavoastră, să existe o atmosferă și un spirit de consens, care să permită ca Europa să avanseze și nici nu trebuie să ne angajăm într-o polemică fără sens și fără scop, pentru că acest lucru va duce la multe probleme interne și externe”, a spus șeful Comisiei Europene.

România vrea să fie de folos Europei și, de aceea, va trebui să stabilească la nivel intern condițiile preliminare care să-i permită să aibă o președinție de succes. Cred că, pentru prima președinție română, există toate șansele să fie o mare președinție”, a adăugat Jean Claude Juncker.

Întrebat despre amnistie și grațiere, Jean Claude Juncker a declarat: „Am vrut să reamintesc regulile europene. Este vorba de respectarea absolut necesară a  statului de drept. Am spus că Europa e făcută şi din compromisuri, dar nu trebuie să existe compromisuri pe aspectele esenţiale, pentru că aceste aspecte esenţiale ar fi afectate negativ dacă s-ar acorda o amnistie aşa cum preconizează unii din ţara dumneavoastră. Dacă aceasta ar intra în vigoare ar fi un pas înapoi”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri