Mesajul lui Niculae Bădălău pentru colegii din PSD

Data actualizării: Data publicării:
180108_CEX_PSD_016 badalau_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, le-a trimis tuturor social-democraţilor o scrisoare în care susţine că democraţia în partid a fost suspendată.

Pas cu pas, partidul nostru a acceptat suspendarea democraţiei interne, iar acest lucru a fost o eroare pe care trebuie să ne-o asumăm: PSD şi-a demis propriul guvern prin moţiune de cenzură, decizii economice majore, precum impozitul pe gospodărie, au fost anunţate şi apoi abandonate, fluiditatea schimbării în funcţiile ministeriale este prea mare pentru ca un guvern să poată cu adevărat performa, nu toţi cei care au devenit miniştri erau cunoscuţi în partid sau recunoscuţi profesional în domeniile respective pentru a merita un loc în guvern. Toate acestea slăbesc încrederea cetăţenilor în partidul nostru, iar cauza principală este tocmai şubrezirea democraţiei interne”, se arată în scrisoarea pentru membrii PSD.

Credibilitatea şi eficienţa guvernării le putem câştiga doar prin renaşterea democraţiei interne, prin dialog onest, transparenţă şi responsabilitate. Primul pas este să considerăm legitime şi opiniile cu care nu suntem de acord, să abandonăm iluzia falselor imunităţi. Pasul al doilea este punerea în funcţiune a mecanismelor statutare pentru conducerea colectivă a partidului”, adaugă Bădălău.

După ședința Comitetului Executiv Național al PSD, Bădălău a spus că a prezentat o propunere de proiect politic pentru 2018.

„În anul 2019 avem două rânduri de alegeri şi sunt extrem de multe lucruri. Le-am scris acolo, dacă o să analizaţi, o să vedeţi că este un lucru bun”, a spus nr. 2 din PSD.

Atât Bădălău, cât și președintele PSD, au spus că documentul va fi discutat la următorul CExN al partidului, la finalul lunii ianuarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri