Mihai Chirica: Demisia lui Iordache mută grija către dl. Grindeanu

Data actualizării: Data publicării:
mc

Primarul municipiului Iași, cunoscut în ultima vreme pentru pozițiile publice diferite de cele ale PSD, a declarat într-o intervenție telefonică la Digi24 că premierul Sorin Grindeanu are de făcut „o mutare de șah” importantă pentru a-și consolida poziția de premier.

Demisia ministrului Florin Iordache de la Justiție „rezolvă un lucru foarte important, reușește să rezolve oarecum o stare de neliniște care mai rămăsese în opinia publică”.

În al doilea rând, mută toată grija către domnul premier Grindeanu, care va trebui să facă o mutare foarte importantă, chiar una de șah, și să desemneze un ministru al Justiției care să poată să arate lumii întregi că PSD nu face acte de justiție în mod discreționar pentru anumite persoane sau grupuri, ci pur și simplu reușește să puncteze justiția ca un element de echilibru în acest stat. Dacă va reuși această mișcarea își consolidează poziția de premier”, a mai spus vicepreședintele PSD.

Mihai Chirica s-a evidențiat în scandalul ordonanței 13 adoptate de Guvernul Grindeanu prin faptul că a declarat că aceasta ar fi trebuit retrasă, opinie diferită de cea a lui Liviu Dragnea, și prin faptul că i-a cerut demisia lui Florin Iordache.

El și-a mai exprimat încrederea că în PSD sunt oameni care să fie ministru la acest portofoliu „cum se cuvine”, însă indiferent de decizie „nu ne va mulțumi pe toți pentru că nu suntem partid unic”.

Nimeni nu e născut pe o funcție și va muri pe o funcție, dar cu siguranță asistăm la o altă etapă a guvernării Grindeanu”, a precizat Chirica, întrebat dacă pe Florin Iordache nu l-a propus tot Sorin Grindeanu.
În legătură cu retragerea lui Liviu Dragnea de la șefia partidului, Mihai Chirica a spus că „schimbarea unui lider e o problemă de partid, nu de stradă. Nu e organizație publică, acolo se pronunță membrii de partid și fiecare organizație își alege liderii”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri