Mihai Chirica, înlocuit și din conducerea PSD Iași

Data actualizării: Data publicării:
mihai chirica fb
Foto: Facebook

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost înlocuit din funcţia de preşedinte executiv al PSD Iaşi, printr-o decizie a Comitetului Executiv Judeţean al filialei.

 

Edilul precizează că a aflat că ar exista o „hârtie venită de la Bucureşti” în care se arată că nu are dreptul să ocupe nicio funcţie în organizaţie. Chirica a declarat că ar putea contesta decizia.

Mihai Chirica a explicat la Digi24 că mai era președinte executiv la Iași pentru că fusese ales în această funcție în 2013 de către conferința județeană.

După ce s-au mai schimbat lucrurile am întărit această funcție. În cele din urmă și eu am fost surprins ieri, e prima oară când am auzit de o asemenea decizie la nivelul organizației naționale”, a spus primarul Iașiului la Digi24.

El a adăugat că, potrivit statutului, această funcție îi poate fi luată tot de colegi, într-o conferință județeană, „când există temeiul statutar pentru a se putea ajunge” până acolo.

Ceea ce m-a surprins e că deciziile din 22 februarie au căpătat de data asta două articole față de cele emise imediat după conferința Comitetului Executiv. E e o decizie care m-a surprins și pe mine și nu cred că pot vorbi despre un element de democrație. Era foarte simplu dacă se aducea în discuție - și probabil s-a întărit oarecum și aspectul nestatutar prin această decizie pentru că nu era în decizia Comitetului Executiv Național să se vorbească de funcțiile pe care le-am deținut la un moment dat la nivelul organizației județene Iași”, a spus Mihai Chirica.

Ceea ce a emis Comitetul Executiv Național care s-a întâlnit pe data de 22 nu are nimic de-a face cu ceea ce s-a discutat în Comitetul Exectiv Național de pe 22. Iar colegii mei au luat asta, așa cum spune statutul, de o decizie despre care nu s-a vorbit. Nu pot vorbi de o nemulțumire, oarecum indignare față de un mod democratic de a manageria un partid politic în momentul de față”, a adăugat el.

E o formă de abuz, un abuz politic când vorbești despre unele și iei decizii despre altele. Nu poți sa te înscrii într-un partid pe un statut, să votezi un statut și ulterior să afli că se iau decizii în afara acestui statut”, a mai spus primarul Iașiului.

Întrebat dacă va contesta această decizie, Mihai Chirica a răspuns: „Acum depinde foarte mult de starea mea de spirit, dacă merită să contest niște decizii oricum nestatutare, în condițiile în care lumea vede ce vede”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri