Minorităţile susţin guvernul Grindeanu. Au fost promişi mai mulţi bani

Data actualizării: Data publicării:
parlamentari2

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, după întâlnirea premierului propus, Sorin Grindeanu, cu grupul minorităţilor naţionale, că acest grup şi-a arătat disponibilitatea de a susţine cabinetul PSD-ALDE, urmând să fie semnat şi un protocol în acest sens.

„Cel mai important lucru pe care l-am discutat este susţinerea politică, pentru instalarea Guvernului şi colaborarea în viitor. Grupul minorităţilor şi-a arătat disponibilitatea de a susţine învestirea Guvernului şi am convenit ca în perioada de vacanţă parlamentară să redactăm împreună un protocol de colaborare care să stabilească cadrul acestei acţiuni politice pe perioada actualului legislativ", a spus liderul ALDE.

El a afirmat că reprezentanţii minorităţilor au adus în discuţie şi problema reprezentării lor în instituţiile administraţiei centrale, liderii PSD şi ALDE dând asigurări că această practică va continua.

Tăriceanu a spus că au fost promişi şi bani suplimentari pentru minorităţi.

„Am primit şi o solicitare legată de majorarea bugetului, având în vedere că la nivel teritorial reprezentarea diferitelor grupurilor minoritare se extinde. Sunt, probabil, numeroase localităţi în care minorităţile de până acum nu s-au raliat organizaţiei centrale şi doresc să o facă şi atunci, desigur, au nevoie de spaţii de funcţionare corectă”, a mai spus Călin Popescu-Tăriceanu.

(text: News.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri