Mircea Diaconu și-a depus la BEC candidatura pentru prezidențiale. Îl atacă pe Iohannis și invocă „statul paralel”

Data publicării:
mircea diaconu bec inquam octav ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mircea Diaconu, candidatul ALDE și PRO România invocă lupta cu statul paralel - ca mesaj de campanie electorală. Acesta spune despre Traian Băsescu și Klaus Iohannis că au avut interesul să mențină această stare de fapt și se declară omul care poate face schimbarea. El și-a depus oficial la Biroul Electoral central candidatura împreună cu peste 400 de mii de semnături de susținere.

Mircea Diaconu și-a depus, sâmbătă, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru Cotroceni. Prezidențiabilul ALDE-PRO România a strâns peste 400 de mii de semnături. El a afirmat că i se pare ridicol să depui două milioane de semnături, fără să te gândești la oamenii care muncesc să le verifice.

„După Băsescu s-a epuizat, s-au dus și au găsit un primar (Klaus Iohannis – n.red.), specialist în imobiliare, scriitor de testamente false și l-au spălat, l-au albit și l-au pus pe scaunul lui Crin pentru că nici el nu corespundea. Am asistat la multiple modificări de alegeri. Aproape că e inutil să mai votăm, câtă vreme au învățat perfect să modifice rezultatul alegerilor, ori direct, ori prin penibilele trasesime la care asistăm și astăzi. Fac alte majorități. Am tot vorbit despre acest stat subteran, ocult, acest stat există și în ziua de azi și funcționează perfect cu protocoalele, cu abuzurile incredibile funcționează. Cine să se opună acestui stat paralel ocult? Doamna Dăncilă, care a fost plecată nouă ani de zile și nu știe, nu l-a văzut? Nu știe că există. Domnul Iohannis? Care este a treia replică de Băsescu, adică două mandate Băsescu și încă una ca înlocuitor, ca să nu zic nechezol”

„Cred că sunt 600 și ceva de mii, însă vin în continuare. Plicurile vin, multe dintre ele au fost trimise acasă, de undeva din țară. Am depus însă 400 și ceva de mii. Pentru că e un lucru de spus, dacă vii cu două milioane de semnături, sus unde sunt câțiva oameni care muncesc să le verifice, este ușor caraghios, chiar răutăcios să îi pui pe oamenii ăștia să răsfoiască două milioane. Mi se pare ridicol. De ce, doar din orgoliu? Nu, e nevoie de 200.000 și probabil câteva în plus în caz că sunt greșeli”, a mai spus candidatul ALDE și PRO România, în fața sediului BEC.

Anterior lui Mircea Diaconu, la sediul BEC a ajuns și Kelemen Hunor, prezidențiabilul UDMR, care a depus aproape 270.000 de semnături. El a venit cu o trotinetă electrică pentru a încuraja cetățenii să nu mai folosească mașinile.

Vineri și-au depus semnăturile necesare pentru înscrierea la alegerile prezidențiale Klaus Iohannis și Dan Barna, iar joi s-a înregistrat oficial în cursă și liderul PSD Viorica Dăncilă.

Campania electorală începe oficial pe 12 octombrie

Candidații la alegerile prezidențiale își pot depune la Biroul Electoral Central candidaturile până duminică, 22 septembrie, ora 24:00.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri