Modificarea RCA. O problemă, două proiecte

Data publicării:
trafic masini aglomeratie dn1

Soarta poliţelor RCA se decide în Parlament. Şeful ASF, Mişu Negriţoiu vine în faţa deputaţilor pentru a prezenta modul în care se vor calcula de acum înainte poliţele de răspundere civilă auto. Se întâmplă azi când în Parlament se dezbate atât ordonanţa de urgenţă a guvernului cât şi legea RCA a social-democraţilor.

Ordonanța și proiectul legislativ prevăd același lucru, sunt în proporție de 90% similare. Este vorba de o plafonare pentru șase luni a prețului polițelor RCA la un nivel stabilit de ASF, urmând ca în continuare această autoritate să stabilească trimestrial care ar fi prețul de asigurare pentru mașină, iar asiguratorii să se încadreze și să țină cont de acest preț, pentru ca polițele să nu mai crească fulminant așa cum s-a întâmplat, motiv pentru care protestatrii au ieșit în stradă.

Acum vor să discute și cu partidele. PSD va lua punctele de la transportatori și le va introduce în proiectul de lege promovat, vor să respingă ordonanța guvernului și să vină cu acest nou proiect legislativ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri