Momente delicate | Cum au interacţionat Brigitte Macron şi Carmen Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
carmen iohannis si brigitte macron Inquam Photos Octav Ganea

Cuplul Macron a atras şi azi toate privirile în timpul vizitei în Bucureşti. Sunt însă şi lucruri pe care nu le-aţi văzut azi în transmisiunile în direct. Cum au interacţionat Carmen Iohannis şi Brigitte Macron, dar şi ce măsuri excepţionale de securitate au luat autorităţile române, vedeţi în materialul următor.

carmen iohannis si brigitte macron Inquam Photos Octav Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Până să ajungă în faţa soţilor Iohannis, Emanuel Macron şi-a ţinut în permanenţă soţia de mână. După salutul protocolar, cei doi preşedinţi s-au întreptat către tribuna oficială. Carmen Iohannis i-a făcut semn cu mâna primei doamne din Franţa să îi urmeze. Discret, Brigitte Macron a atenţionat-o că trebuie să mai aştepte puţin. Abia după ce şefii de stat s-au instalat în tribună, au putut merge şi doamnele.

Ajunşi cu doar câteva minute înaintea preşedintelui, membrii delegaţiei franceze nu au avut unde să îşi lase genţile aşa că le-au pus direct pe jos. Gestul nu a părut să deranjeze pe nimeni. Mai mult, în momentul prezentării oficiale ale celor două delegaţii unul dintre cameramanii oficiali a filmat totul cu un... telefon mobil.

La intrarea în Palatul Cotroceni apare un moment delicat. În încercarea de a obţine cele mai bune imagini jurnaliştii s-au interpus între cei doi preşedinţi şi primele doamne.

Momentul a fost depăşit cu zâmbetul pe buze. Apoi cei doi şefi de stat au început discuţiile oficiale. Primele doamne au preferat un prânz în oraş, la un restaurant de pe Calea Victoriei.

Citiți și:  Macron, la Muzeul Satului. Cuplul prezidenţial francez a primit cadouri şi a ascultat „La vie en rose” cântată la nai

macron si iohannis la muzeul satului Inquam Photos Octav Ganea
macron si iohannis la muzeul satului Inquam Photos Octav Ganea

GALERIE FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea, Presidency

În spatele vizitei preşedintelui francez s-au aflat sute de oameni, agenţi SPP, ofiţeri SRI şi lunetişti, care au avut grijă ca fiecare pas al lui Emmanuel Macron să fie în completă siguranţă.

Drumul Naţional 1 a fost închis preţ de câteva minute. Nimeni nu a avut voie să traverseze pe pasarelele pietonale în timpul deplasării coloanei oficiale.

Aeroportul Otopeni a fost cel mai sigur loc din România la sosirea lui Emmanuel Macron. Pirotehniştii au verificat fiecare metru al salonului oficial iar lunetiştii s-au asigurat că pe traseul preşedintelui francez nu va apărea nicio problemă.

Citiţi şi:

Presa internațională: Macron nu a primit în România „cecul în alb” la care spera

Macron, la Cotroceni: Acordurile semnate confirmă importanța parteneriatului nostru

Ce a obținut Franța în urma vizitei lui Macron la București

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri