Negocieri în Parlament. Ce au discutat Dragnea și Dăncilă cu UDMR

Data actualizării: Data publicării:
dragnea dancila parlament

Președintele PSD, Liviu Dragnea, şi premierul desemnat Viorica Dăncilă au avut o discuţie cu liderii UDMR, la Parlament. Cei doi s-au întâlnit şi cu reprezentanţii minorităţilor naţionale. Premierul desemnat vrea să ştie pe cine se poate baza la votul de săptămâna viitoare și cine ar putea susţine proiectele Guvernului pe viitor.

Nu au fost negocieri. Viorica Dăncilă a primit foarte multe întrebări despre educaţie, administraţie, sănătate, infrastructură, funcţionari publici. S-a discutat despre fonduri europene, preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Este loc de mai bine, cred şi sper să avem o relaţie mai bună de colaborare”, a spus Liviu Dragnea.

Viorica Dăncilă a spus că a prezentat conducerii UDMR programul de guvernare și a răspus unor întrebări legate de probleme europene, fonduri europene, dar și chestiuni interne.

Întrebată dacă UDMR ar vrea să intre la guvernare, Dăncilă a răspuns: „Nu am auzit această solicitare din partea UDMR. Dacă nu a fost o solicitare, nu e nevoie de un răspuns”.

Liviu Dragnea a vorbit și despre declaraţiile fostului premier Mihai Tudose privind steagul secuiesc și pedeapsa cu mpoartea. „Eu m-am exprimat şi telefonic, chiar în acea zi, la domnul Hunor. Spiritele erau destul de inflamate, dar acum spun public, ne delimităm fără ezitare de acele declaraţii, nu suntem de acord cu introducerea pedepsei cu moartea. Chiar dacă a vrut să spună altceva, efectul a fost devastator. Este Anul Centenarului şi putem toţi să facem eforturi să găsim toate proiectele care ne unesc. Este foarte uşor să dezbini, să produci scandal”, a mai spus Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri