Vot în CEx. Numele propuse de conducerea PSD în locul miniștrilor demisionari

Data actualizării: Data publicării:
dragnea tudose inquam octav ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Conducerea PSD a decis care vor fi propunerile pentru înlocuirea celor trei miniștri demisionari din Cabinetul Tudose. Este vorba despre doi lideri de filiale, Felix Stroe și Paul Stănescu, și un fost ministru, Marius Nica.

dragnea tudose inquam octav ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

ACTUALIZARE. Liviu Dragnea și Mihai Tudose au confirmat cele trei propuneri de miniștri. A fost unanimitate, cu excepția votului pentru Paul Stănescu, unde a existat un vot împotrivă.

Dragnea a spus că Rovana Plumb va fi numită la conducerea Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaților, iar Sevil Shhaideh va fi consilier de stat. Tudose a spus că, pe domeniul dezvoltării regionale, Shhaideh este „cea mai buna din țară pe această zonă”.

În ceea ce-l privește pe Viorel Ilie, ministrul pentru relația cu Parlamentul, care rămâne în Guvern, Tudose a spus: „cei din ALDE au hotărât să-l mențină în Guvern, suntem în parteneriat, noi am făcut ce a trebuit în zona noastră”.

Răspunzând la întrebările jurnaliștilor, Liviu Dragnea a spus că social-democrații „nu sunt frustrați” de faptul că Viorel Ilie rămâne în Guvern, în timp ce Rovana Plumb și Sevil Shhaideh pleacă, ci sunt „frustrați de situație”.

Social-democrații nu au renunțat la cele două colege. Au luat decizia de a-și prezenta demisia pentru a contribui la rezolvarea unei situații care părea aproape imposibil de rezolvat. Conducerea PSD și-a arătat susținerea, a fost un semnal contra unor abuzuri care se fac”, a spus și Liviu Dragnea.

ACTUALIZARE. Fostul ministru Adrian Țuțuianu a confirmat că Felix Stroe va fi propus pentru Transporturi și Paul Stănescu pentru Dezvoltare.

De asemenea, a precizat el, portofoliul fondurilor europene va fi ocupat de Marius Nica. Acesta a refuzat inițial acest portofoliu, dar l-a acceptat după noi discuții cu conducerea PSD.

Marius Nica a mai ocupat funcția de ministru al fondurilor europene în guvernul Ponta.


ACTUALIZARE. A început ședința CEx. De asemenea, au apărut primele nume pe lista celor care ar urma să-i înlocuiască pe miniștrii demisionari.

Astfel, la Ministerul Dezvoltării ar urma să fie numit Paul Stănescu, președintele PSD Olt, iar la Transporturi, președintele PSD Constanța, Felix Stroe.

Paul Stănescu a fost președintele Consiliului Județean Olt în perioada 2008-2016.

Felix Stroe a fost viceprimarul municipiului Constanța în perioada 2000-2003, iar din 2003 este directorul RAJA SA Constanța, compania de apă și canalizare a orașului.

Ambii sunt oameni vechi în partid, care au experiență și conduc filiale care obținut rezultate performanțe în activitatea lor, după cum a spus Liviu Dragnea.


Tudose și Dragnea s-au mai întâlnit și azi-noapte, după ce s-a încheiat ședința CEx în care trei miniștri și-au anunțat demisia. S-a discutat despre persoanele care ar urma să-i înlocuiască.

Potrivit informațiilor Digi24, premierul va trimite luni la Cotroceni decretele de revocare ale celor trei miniștri demisionari – Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc. De obicei, decretele de revocare sunt trimise la pachet cu propunerile de numire a unor noi miniștri.

Ministrul pentru relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, rămâne în Guvernul Tudose, potrivit informațiilor Digi24. Coaliția PSD-ALDE a decis să își mențină sprijinul pentru ministrul cu probleme în justiție. La ședința de azi a coaliției a participat și premierul Mihai Tudose.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri