Încercare eşuată a opoziţiei de a da jos conducerea Camerei Deputaților

Data actualizării: Data publicării:
171016_COMISIA_JURIDICA_eugen nicolicea si florin iordache_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Opoziţia a reluat ofensiva pentru înlăturarea conducerii Camerei Deputaţilor şi tot fără succes. În şedinţa Biroului Permanent reprezentanţii PNL au cerut din nou revocarea lui Florin Iordache, dar şi a lui Eugen Nicolicea. Ca ripostă, social democraţii au cerut şi ei ca vicepreşedintele liberal Marilen Pirtea să fie revocat. Toate solicitările au fost însă respinse.

171016_COMISIA_JURIDICA_eugen nicolicea si florin iordache_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: INQUAM_Octav Ganea

ACTUALIZARE. Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a respins, luni, cererile de revocare din funcţia de vicepreşedinte al Camerei a lui Florin Iordache, Eugen Nicolicea şi Marilen Pirtea, care au fost depuse de PNL şi, respectiv, de PSD, transmite Agerpres

Citiți și    Rețelele lui Dragnea. Cine este fostul dușman care i-a pus la picioare mafia din Justiție

"Toate trei cererile sunt respinse, deoarece articolul 28 din regulament spune că înlocuirea unui membru al Biroului permanent se face la propunerea liderului de grup, al grupului care l-a propus. Cererea de revocare a lui Florin Iordache a fost făcută de Raluca Turcan, nu de liderul de grup din care face parte Iordache. Cererea de revocare a lui Eugen Nicolicea a fost făcută de Raluca Turcan, nu-i liderul de grup. Cererea de revocare a lui Marilen Pirtea a fost făcută de Daniel Suciu, nu e liderul de grup. Şi Biroul permanent doar constată că alin. 1 al articolului 28 nu este îndeplinit. Deci, noi nu am intrat pe fond, am constatat că aceste cereri nu sunt conform regulamentului", a precizat secretarul Camerei Georgian Pop.


El a adăugat că nu a fost făcută nicio solicitare de revocare din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Ședința Biroului Permanent al Camerei Deputaților a început la după ora 13:00, iar liberalii au inlcus cererea de revocare a celor doi vicepreședinți din partea PSD - Florin Iordache și Eugen Nicolicea.

Cei de la PNL au anunţat deja că dacă PSD va refuza introducerea pe ordinea de zi, atunci vor boicota în continuare lucrările Camerei Deputaților.

Săptămâna trecută, fără prezența Opoziției, cei de la Putere nu au putut să aibă cvorum: au fost doar 148 de voturi față de 165 necesare. În aceste condiții nu se poate ține o ședință de plen.

Pe ordinea de zi a Biroului Permanent se află în schimb cererea Puterii de a fi revocat din funcția de vicepreședinte al Camerei reprezentantul PNL.

Liviu Pop anunțat la Digi24 că PSD ar putea să răspundă cu aceeași monedă la cererea PNL și USR de revocare a lui Liviu Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri