Opoziția salută decizia lui Klaus Iohannis

Data publicării:
cristian ghinea

Opoziţia salută decizia preşedintelui Klaus Iohannis. Liberalii, Uniunea Salvaţi România şi cei de la Mişcarea Populară cred şi ei că Sevil Shhaideh nu este cel mai potrivit prim-ministru, potrivit Digi24.

„Salutăm decizia preşedintelui Iohannis care respinge nominalizarea doamnei Sevil Shhadeh, era intenţia noastră oricum de a vota împotriva acestei nominalizări, o nominalizare bizară, o persoană despre care se ştiu foarte puţine lucruri. Este bizar să avem un fel de fantomă nominalizată la şefia Guvernului din România. Nu avem detalii despre informaţiile care l-au făcut pe preşedinte să ia această decizie, dar considerăm că este în limita mandatului său constituţional”, afirmă Cristian Ghinea, deputat USR.

„Domnul Dragnea nu a citit cu atenție toate legile cu impact pentru funcţia de premier şi a făcut o propunere pripită. Așa se întâmplă când nu te mai consulți cu partidul și ai impresia ca le știi pe toate. Nu e niciun risc de supendare pentru că președintele a respectat Constituția si a aplicat Constituția și legile țării numai în litera lor ci și în spiritul lor”, spune Cătălin Predoiu, deputat PNL.

Guvernul trebuie să fie ferit de orice vulnerabilitate pentru că suntem într-un context geopolitic complicat. Trebuie să punem mai presus interesul României”, afirmă Raluca Turcan, preşedintele PNL.

Fostul preşedinte Traian Băsescu le cere politicienilor să nu înceapă bătălia orgoliilor. „Liviu Dragnea şi Preşedintele Iohannis au obligaţia să găsească imediat o soluţie. Fac precizarea că, în noua nominalizare, ca de altfel şi în noul guvern, nu au ce căuta oameni controlaţi de Serviciile Secrete”, a scris liderul PMP pe Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri