Parlament. Primele avize pentru OUG 13 şi OUG 14

Data actualizării: Data publicării:
icon parlament

Ordonanţa 14, care abrogă modificarea codurilor penale, e în Parlament - ea se află la Senat, unde în zilele următoare va fi discutată în comisia juridică. Iar votul final ar putea fi dat spre sfârşitul lunii. Între timp, luni, OUG 13 şi OUG 14 au fost discutate în comisia de constituţionalitate.

ACTUALIZARE. Comisia de constituționalitate din Senat a dat luni aviz favorabil pentru respingerea OUG 13 şi aviz favorabil pentru OUG 14, care abrogă OUG 13, potrivit Agerpres.

ACTUALIZARE.  Marți ar putea avea loc o primă discuție în comisia juridică pe tema OUG 14. Este foarte important ce va stabili Biroul Permanent al Senatului și plenul Senatului. Conducerea Senatului fixează termenul în ceea ce privește o procedură de urgență. Aceeași procedură urmează apoi în Cameră. Termenul maximal e de 30 de zile.


 

Ordonanţa care abrogă modificarea codurilor penale ar putea fi discutată azi în comisiile de specialitate, iar votul în plen ar putea avea loc spre finalul lunii. De altfel, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a cerut ca ordonanţa care redefinea abuzul în serviciu să fie adoptată cât mai repede de Parlament.

Toate partidele spun că își doresc o dezbatere rapidă a acestei ordonanțe. Deocamdată actul normativ se află la comisia juridică a Senatului, cel mai probabil mâine discutându-se despre aceasta. După aceea, comisia va întocmi un raport care va fi discutat în plenul Senatului.

În mod normal, dacă se merge pe procedură de urgență, în aproape zece zile ar trebui să intre la vot pentru adoptare în Parlament.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri