OUG. Ce spune Iohannis despre o nouă ședință de Guvern condusă de el

Data actualizării: Data publicării:
180612_COTROCENI_COMISIA_DE_LA_VENETIA_iohannis_14_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Trebuie să terminăm cu sistemul ordonanțelor de urgență, a declarat președintele Klaus Iohannis, sâmbătă, la Sibiu. Șeful statului a mai adăugat că societatea civilă trebuie să fie alertă și când apare OUG care nu ar trebui să existe, cum a fost OUG 13, să protesteze cu toată fermitatea.

"Cred că una din marile probleme din constituția noastră e reprezentată de posibilitatea necontrolată de a da OUG pe timpul vacanței parlamentare, toate partidele au criticat acest sistem, dar când au ajuns la putere au folosit acest sistem, e contraproductiv, Guvernul poate da OUG fără ca cei vizați să poată interveni măcar pentru un control pe constituționalitate. Cred că odată și odată trebuie să tragem linie și să terminăm cu acest sistem de OUG pentru că în practică știm, aproape toate guvernele le-au folosit, cu precădere în vacanța de vară poate rezolva probleme. Trebuie mare grijă, societatea civilă trebuie să fie alertă și când apare OUG care nu ar trebui să existe, cum a fost OUG 13, să protestăm cu toată fermitatea împotriva acestei chestiuni," a declarat președintele.

Citiți și EXCLUSIV. Primul lider PSD care vorbește despre adoptarea codurilor penale prin OUG

Comitetul Executiv al social-democraţilor a anunțat vineri că ritmul Parlamentului este prea lent şi că modificarea codurilor penale trebuie accelerată. Decizia finală urmează să fie luată săptămâna viitoare.

Vineri, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut că nu ştie dacă va fi emisă o Ordonanţă de urgenţă pentru adoptarea modificărilor la Codurile penale, dar că în cursul săptămânii viitoare va avea loc o întâlnire cu experţi din domeniul juridic pentru a se stabili dacă va fi sau nu adoptată o Ordonanţă de urgenţă în acest sens.

Declarația a fost făcută după CEX-ul PSD, organizat după condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri