Pe repede înainte. Proiect PSD depus săptămâna trecută, votat astăzi în plen

Data actualizării: Data publicării:
senatul romaniei - captura

Social democraţii se grăbesc să treacă de Senat proiectul iniţiat de liderul PSD Liviu Dragnea prin care sunt eliminate peste 100 de taxe nefiscale. Exact acum o săptămână era depus în Senat, iar azi ajunge deja în plen.

ACTUALIZARE. Proiectul a trecut de comisia de buget-finanțe.


 

Proiectul va intra azi de urgență în dezbaterea comisiilor și, dacă raportul este finalizat în timp util, va intra la vot în plen, în şedinţa care va începe la ora 16.00.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că propunerea legislativă a fost deja repartizată comisiilor de resort.

„Am supus această propunere votului Biroului Permanent, care a fost de acord, să intre pe ordinea de zi chiar astăzi, pentru că este solicitare de procedură de urgenţă”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, citat de News.ro.

El a mai spus că toţi reprezentanţii partidelor din şedinţa Biroului Permanent au recunoscut faptul că acest tip de procedură s-a mai folosit în parcursul legislativ.

Comisia de buget-finanţe urmează să dezbată proiectul PSD începând cu ora 15.00 şi să înainteze raportul plenului.

Liderul senatorilor PSD a precizat că există avizul Consiliului Legislativ, iar punctul de vedere al Guvernului poate fi dat în şedinţa de plen.

Proiectul de lege prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie 2017.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri