Plachetă omagială cu Dumnezeu şi Dăncilă, la o şcoală din Maramureş. Zetea: De ce să mă deranjeze? Primarul a vrut, i-am mulţumit

Data actualizării: Data publicării:
placheta maramures

O plachetă omagială a fost amplasată pe perete, la intrarea în şcoala din Dragomireşti, din Maramureş, prin care primarul îşi exprimă recunoştinţa faţă de Dumnezeu şi faţă de Guvernul condus de Viorica Dăncilă pentru renovarea unităţii de învăţământ. Inaugurarea a avut loc în fața mulțimii de elevi, profesori, preoți și consilieri locali, în frunte cu președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. Întrebat dacă este normală o astfel de iniţiativă, Gabriel Zetea, a motivat la Digi24 că este o iniţiativă privată a primarului: „A fost dorinţa lui de a o prezenta ieri. Cu ce să mă deranjeze iniţiativa lui? A dorit să prezinte punctul său de vedere personal, i-am strâns mâna, i-am mulţumit”, a spus la Digi24 Gabriel Zetea.

Din mila lui Dumnezeu s-a reabilitat în orașul Dragomirești Şcoala gimnazială Liviu Rebreanu, între anii 2017-2019 cu sprijinul guvernului României, prim-ministru fiind doamna Viorica Dăncilă. Lucrările au fost executate de SC Forean Trust, directorul scolii fiind prof. Dănuț Iuga. Inaugurarea a avut loc în fața mulțimii de elevi, profesori, preoți și consilieri locali, având în frunte pe președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea”, scrie pe placheta datată 9.09.2019 şi având semnătura în piatră a primarului din Dragomireşti, pr. prof Vasile Țiplea.

Întrebat despre acest gest, Gabriel Zetea a spus la Digi24 că este o iniţiativă privată a primarului, placheta fiind realizată din fondurile proprii ale acestuia: „A vrut să vină cu amprenta sa personală”.

Zetea a adăugat că primarul nici nu este membru PSD, şi că "nu trebuie scoasă din context dorinţa unui primar de a scoate în evidenţă mulţumirile" pentru acest proiect care a vizat şcoala veche de 70 de ani.

Întrebat dacă nu deranjează o astfel de iniţiativă, preşedintele CJ Maramureş a răspuns: „A fost dorinţa lui de a o prezenta ieri. Cu ce să mă deranjeze iniţiativa lui? A dorit să prezinte punctul său de vedere personal, i-am strâns mâna, i-am mulţumit. De ce mă certaţi pe mine pentru iniţiativa unui primar? Dacă el şi-a dorit asta nu puteam să îl împiedic, că era iniţiativa lui privată. Ar trebui să îmi cer scuze pentru iniţiativa unui primar gospodar, care a reuşit, în doi ani să obţină fonduri şi să deruleze un contract de finanţare ca să reabiliteze o şcoală veche de 70 de ani?”.

De altfel, Gabriel Zetea a susţinut că placheta va fi dusă într-o locaţie neutră, unde va dori primarul.

Primarul m-a asigurat că plăcuţa va sta într-o zonă privată, am cerut asta eu. Aşa mi-a spus primarul, că asta e prezentarea şi că ea va fi relocată”, a afirmat Gabriel Zetea.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri