Planurile miniștrilor tehnocrați după guvernare

Data publicării:
ciolos ministri palatul victoria crop

Unii miniştri tehnocraţi ştiu ce vor face după ce vor pleca de la Palatul Victoria. Vicepremierului Costin Borc se gândeşte la concediu, alţii iau în calcul să revină la vechile locuri de muncă. Sunt şi demnitari care ar vrea să candideze la parlamentare.

Miniştrii tehnocraţi şi-au făcut deja planuri pentru viitorul lor de după guvernare. Costin Borc vrea concediu, în timp ce Raluca Prună se gândeşte să se întoarcă la Bruxelles. Unele partide, însă, ar vrea un alt viitor pentru tehnocraţi. USR, de exemplu, vrea să coopteze câţiva miniştri din cabinetul Cioloş care să candideze pe listele pentru parlamentare.

După ce va pleca din fruntea ministerului Economiei, Costin Borc vrea să lase munca deoparte.

După sfârşitul mandatului acestui guvern, primul lucru pe care îl fac, este să-mi iau două săptămâni de vacanţă, să mă gândesc aşa la ce am făcut şi la ce vreau să fac dup-aia”, spune Costin Borc, ministrul Economiei.

În schimb, Ministrul Justiţiei are de gând să se întoarcă la Bruxelles. Raluca Prună vrea să-şi reia job-ul din cadrul Comisiei Europene şi nu se gândeşte să intre în politică.

La vechiul loc de muncă se gândeşte şi Ciprian Bucur, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul. El a fost şef serviciu la Comisia Juridică din Camera Deputaţilor.

„Într-un fel sau altul ma întorc la parlament. Sunt proiecte pe care le-am generat care trebuie duse mai departe. Cum o poți face? Implicându-te activ în activitatea parlamentară.Sunt dintre miniștrii care gandesc (n.r. - să candideze)”, afirmă Ciprian Bucur, ministrul pentru Relația cu Parlamentul.

În ultima perioadă, mai mulți miniștri din cabinetul Dacian Cioloș se gândesc să intre în politică. Printre ei Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, și Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. Partidul condus de Nicuşor Dan vrea ca o parte dintre membrii Guvernului să candideze pe listele USR la parlamentare.

Avem niște discuţii şi nişte propuneri pe care le-am făcut şi la care aşteptăm răspuns”, spune Nicuşor Dan, preşedintele USR.

Miniștrii tehnocrați au fost curtați și de liberali. Sondajele au aratat, însa, ca nu au notorietate, așa că PNL a renunțat la idee.

,,Primul lucru pe care îl fac este să-mi iau două săptămâni de vacanţă să mă gândesc, aşa, la ce am făcut şi la ce vreau să fac după aia”, declară Costin Borc, ministrul Economiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri