Tensiuni şi jigniri la audierile miniştrilor. Nicolae Bacalbaşa, către Iulian Bulai: Eşti un individ obraznic, clopotarule!

Data actualizării: Data publicării:
bacalbasa

Au fost momente tensionate în Parlament, în primele zile de audieri. Spiritele s-au încins şi a plouat cu acuzaţii, ironii şi avize negative. Până acum, din şapte miniștri audiați, doar Virgil Popescu, de la economie, și Bogdan Aurescu, de la Externe, au primit undă verde.

Audierea ministrului propus la Dezvoltare, Ion Ştefan

Ion Ştefan - ministrul propus al Dezvoltării: „Când am venit în minister, documentele se plimbau cu căruciorul şi cu sacoşa de rafie. Asta era activitatea ministerului când am ajuns în minister”.

USR: „Faţă de audierea trecută, pare că înţelegeţi despre ce e vorba şi chiar răspundeţi singur”.

Audierea ministrului propus la Economie, Virgil Popescu

Daniel Zamfir, senator PSD: Dezinformaţi!

Virgil Popescu: Nu, eu spun realitatea.

Daniel Zamfir: Domnule Popescu, dacă vreţi să faceţi o discuţie, facem.. Dumneavoastră aveţi probleme personale.

Virgil Popescu: Nu am, aţi vorbit de firma apropiată PNL.

Audierea ministrului propus la Justiţie, Cătălin Predoiu

Robert Cazanciuc: Vă rog să suspendăm şedinţa o oră, să aducă avizele emise de MJ pentru cele 25 de ordonanţe de urgenţă, şedinţa cunoscută ca noaptea fantomelor.
Cătălin Predoiu: Ar fi și inutil pentru că o parte au fost incluse în proiectele de ordonanță.

Audierea ministrului propus la Tineret şi Sport

Liviu Pop: Dumneavoastră ca ministru am pretenţia să nu faceţi cu toţi sportivii digitizarea. Iar dacă vreţi să faceţi digitizarea vă doresc mult succes! Domnule ministru, mai lăsaţi şi pentru următoarea audiere!

Audierea ministrului propus la Educaţie

Monica Anisie: Pornesc de la premisa că următorul mandat este tot unul scurt. În consecinţă, măsurile pe care le-am prous prin acest program de guvernare sunt unele realiste şi care se pot realiza în foarte scurt timp.

Audierea ministrului propus la Externe

Călin Popescu Tăriceanu a propus să nu mai fie puse întrebări.

Audierea ministrului propus la Cultură

Ştefan Băişanu: Să nu cumva ca oamenii care vor duce mai departe ideea de Mihai Eminescu aşa cum aţi făcut cu Irina Rimes, să fie Salam sau Copilu Minune.
Bogdan Gheorghiu: Am văzut o paralelă absolut nepotrivită a domnului Băişanu cu un artist pe care probabil dânsul îl ascultă, eu nu consum astfel de produse culturale.

Nicolae Bacalbaşa: Despre doamna Rimes nu o cunosc, dar ce ştiu foarte bine despre Brâncuşi este că a oferit atelierul său României şi ştiu că s-a tras de Coloana Infinitului cu tractorul, din fericire nu s-a recurs la soluţia explozibilului.

Iulian Bulai: Faceţi parte din partidul care a continuat să facă aceste lucruri, domnule deputat.

Nicolae Bacalbaşa: Eşti obraznic, eşti un individ obraznic, clopotarule! Că ai fost clopotar la băieţii cu epoleţi în Norvegia, nu ştiu unde băteai clopotul!

Deputatul USR Iulian Bulai cere ca parlamentarii să fie obligaţi să susţină un test psihologic înainte de a-şi ocupa funcţia, pentru a nu se mai ajunge în situaţia pe care a creat-o ieri, în comisiile de Cultură, deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri