Raluca Turcan, preşedinte interimar al PNL până la Convenţia Naţională

Data actualizării: Data publicării:
turcan2

Membrii Birolui Politic Naţional al PNL au votat, marţi, în unanimitate, ca Raluca Turcan, liderul filialei Sibiu, care a avut cel mai bun scor la alegerile parlamentare, să fie preşedinte interimar al partidului până la Convenţia Naţională.

ACTUALIZARE 13:10 - Membrii Birolui Politic Naţional al PNL au votat, marţi, în unanimitate, ca Raluca Turcan, liderul filialei Sibiu, care a avut cel mai bun scor la alegerile parlamentare, să fie preşedinte interimar al partidului până la Convenţia Naţională.

Decizia a fost luată în mai puţin de o oră de la debutul şedinţei şi a fost practic o confirmare a recomandării făcute de liderii de organizaţii judeţene care au obţinut rezultate peste media partidului şi care s-au reunit luni seară la sediul central al PNL, scrie News.ro.

Odată cu votarea Ralucăi Turcan drept preşedinte interimar, liberalii au impus şi condiţia ca aceasta să nu candideze la congresul de anul viitor.

În BPN se discută la ora transmiterii acestei ştiri cine va fi viitorul secretar general interimar, până acum fiind făcute două propuneri: Teodor Atanasiu şi Răducu Filipescu, liderul organizaţiei judeţene Călăraşi.

De asemenea, în cadrul şedinţei, Cătălin Predoiu şi-a anunţat intenţia de a candida pentru preşedinţia partidului la congresul de anul viitor.

Şeful PNL Ilfov, Marian Petrache, va fi secretar general interimar al partidului, până la Convenţia Naţională, au declarat surse din partid.

Conform surselor citate, Petrache a fost ales secretar general interimar de către membrii BPN ai vechiului PNL, deoarece Raluca Turcan, care a fost desemnată preşedinte interimar, vine din PDL.


 

Însă, Raluca Turcan nu va prelua singură conducerea PNL. Un Birou Politic Național, format din 22 de lideri de filiale care au obținut rezultate bune la alegeri, va coordona activitatea partidului. 

PNL Sibiu, filiala condusă de Raluca Turcan, a câştigat alegerile în judeţ, obţinând 39,52% la Camera Deputaţilor şi 39,87% la Senat, cu mai mult de zece procente faţă de următorul clasat, PSD, care a obţinut 28,20% la Camera Deputaţilor şi 27,69% la Senat, a anunţat Biroul Electoral Judeţean (BEJ).

Convenția Națională a PNL va avea loc anul viitor, la jumătatea lunii februarie, și atunci va fi aleasă noua conducere a partidului. 

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu şi secretarul general, Ilie Bolojan şi-au anunţat demisiile, luni, ca urmare a rezultatului foarte slab de la alegerile parlamentare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri