Poliția verifică armele deputatului Rădulescu

Data actualizării: Data publicării:
deputat psd radulescu

Poliţia s-a autosesizat, după ce parlamentarul Cătalin Rădulescu a declarat, ieri că deţine o armă şi că nu se teme să o folosească, la nevoie. Ofiţerii din Argeş vor face verificări şi ar putea ca la sfârşitul anchetei să-i ceară demnitarului să renunţe la toate armele de foc pe care le deţine.

Cătălin Rădulescu: „Eu arma cu care am tras în timpul Revoluției am păstrat-o. Niciodata nu am vrut să o dau. O țin acasă ca și armă de panoplie, AKM-ul acela cu care am tras. Am certificat de colecționar. Nu se folosește. O țin pentru când, dacă vreodată mai vine cineva cu vreo idee să tranforme cineva statul pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma și să trag”, este declarația care a dus la autosesizarea Poliției.

Potrivit legii, polițiștii pot merge acasă la deputatul Cătalin Rădulescu să-i ceară acestuia să prezinte armele de care vorbește. Oamenii legii pot verifica armele și pot cere suspendarea permisului de port-armă pe care parlamentarul îl are în acest moment.

Teoretic, în termen de 10 zile, polițiști din județul Argeș îi pot cere să predea armele dacă aceștia constată că au fost abateri de la lege.

În decembrie 2016, deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost condamnat definitiv la un an și jumătate de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție.

Dacă legea Armelor nu ar fi fost schimbată în decembrie 2015 el nu ar mai fi avut voie să dețină o armă letală. Atunci, în Parlament, a fost modificat doar un articol, drept pentru care cei condamnați cu suspendare nu au dreptul să dețină o armă neletală (cu bile, de exemplu), dar - foarte bizar - au dreptul să dețină o armă letală.

Cătălin Rădulescu a declarat marţi, la Parlament, că „nu se descurcă” cu banii, iar salariile demnitarilor ar trebui să fie „mult mai decente”, în condiţiile în care trebuie să îşi cumpere 3-4 costume pe lună. De asemenea, într-un interviu acordat ziarului Adevărul, deputatul a spus că pentru cei 5.000 de lei de „mizerie” pe care îi primește face „suficientă treabă în țara asta”.

Tot atunci, Rădulescu a mai spus că în urma afirmaţiilor privind protestatarii a primit 150 de ameninţări cu moartea, motiv pentru care şi-a contactat avocaţii şi a depus o plângere penală, urmând ca 150 de persoane să fie audiate. Social-democratul a ţinut să precizeze că, în continuare, nu este de acord cu faptul că oamenii protestează şi ocupă „neautorizat” Piaţa Victoriei, chiar dacă OUG 13 a fost respinsă.

Conform deputatului PSD, protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui înfruntaţi cu tunuri de apă: De ce mai stau ca proştii acolo? N-au treabă, n-au serviciu, n-au copii?”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri