Premierul cere publicarea contractelor de deszăpezire. Acum doar 26 de judeţe sunt pregătite

Data actualizării: Data publicării:
MASINA DESZAPEZIRE5488880-Mediafax Foto-Bogdan Iordache-3

Premierul Dacian Cioloș a declarat că doar în 26 de județe există contracte de deszăpezire și a rugat miniștrii de resort să se asigure că aceste contracte sunt încheiate în timp util și că sunt făcute publice de instituțiile competente. 

Prim-ministrul a precizat că sunt tronsoane de autostradă și drumuri naționale pentru care încă nu s-au încheiat contracte de deszăpezire. 

„Am rugat miniștrii de resort să pregătească în cadrul comitetului pentru pregătirile de iarnă să înceapă verificarea modului în care instituțiile s-au pregătit pentru iarnă și în domeniul pregătirii pentru iarnă și să controleze administrațiile de drum care nu respectă normele în vigoare. Ministerul Transporturilor să se asigure că se finalizează contractele pentru serviciile de deszăpezire. Avem tronsoane de autostradă și drumuri naționale fără contracte.  Doar în 26 de județe există aceste contracte, în 15 contractele se află în diverse stadii. Să urmăriți cum se finalizează. Vicepremierul Dîncu să se asigure că autoritățile locale sunt în focurile pregătirii pentru iarnă. Și să urgentăm încheierea acestor contracte. De asemenea, trebuie transparență maximă în publicarea acestor contracte de deszăpezire de către toate instituțiile”, a spus premierul la şedinţa de Guvern.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri