Președintele Iohannis îl invită pe premier la o discuție

Data actualizării: Data publicării:
170104__COTROCENI_IOHANNIS_GRINDEANU_00_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis luni premierului Sorin Grindeanu o scrisoare prin care îi solicită o întrevedere cu privire la Legea bugetului de stat pe anul 2017. La discuție este invitat și ministrul finanțelor, Viorel Ștefan.

170104__COTROCENI_IOHANNIS_GRINDEANU_00_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Având în vedere ca astăzi (luni – n.r.) Parlamentul României a transmis spre promulgare Legea bugetului de stat pe anul 2017 și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017, consider oportună o întrevedere cu privire la cele două acte normative, la care vă invit împreună cu ministrul Finanțelor Publice, domnul Viorel Ștefan, marți, 14 februarie, ora 11,00, la Palatul Cotroceni”, se arată în scrisoarea postată pe site-ul Administrației Prezidențiale. 

Şeful statului trebuie să decidă asupra promulgării celor două proiecte aprobate de Parlament.

Anterior adoptării bugetului, președintele Klaus Iohannis își exprimase îngrijorarea în privința unei posibile depășiri a pragului de deficit impus de Uniunea Europeană, de 3 la sută, estimând că bugetul a fost construit pe o creștere economică mult prea optimistă.

În schimb, președintele ceruse să fie respectată alocarea de 2 la sută pentru armată, așa cum România și-a luat angajamentul în fața partenerilor din NATO.

Plenul reunit al celor două Camere a adoptat, marţea trecută, proiectul de buget pe anul 2017.  PNL, USR şi PMP au votat împotrivă.  Bugetul pe 2017 a fost adoptat în timp record, după doar 13 ore de dezbateri în plen, împărţite în două zile.

Votul a fost dat în prezența premierului Sorin Grindeanu.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri