Prima reacție a lui Liviu Dragnea după adoptarea controversatei OUG 92 privind legile justiției

Data actualizării: Data publicării:
PACHET_LD_dragnea-gest maini - inquam_photos_octav_ganea
Foto: Inquam Photos / Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a avut miercuri, la două zile după adoptarea OUG 92 privind legile justiției, o primă reacție. Iritat de înrebări, președintele a dat multe răspunsuri scurte și tăioase jurnaliștilor.

Citiţi şi: Precedentul "România" poate afecta şi Europa dacă UE nu schimbă tactica

„După propaganda asta, în ultimii 2 ani de zile, orice lege, ordonanță de guvern se dă doar pentru mine”, a spus Dragnea, la întrebarea dacă articolul 7 din ordonanță îi este dedicat, adăugând că „nu mă interesează dacă rămâne sau nu acel procuror”, făcând referire la procuroarea Alexandra Lăncrănjan, cea care instrumentează dosarul Tel Drum.

„Nu cred că pleac. Eu am înțeles că nu pleacă”, a precizat el.

„Fiecare este liber să atace această ordonanță”, a mai spus Dragnea despre anunțul USR și PNL de a sesiza Avocatul Poporului pentru a contesta OUG 92.

„Eu susțin ideea și nu numai, există o susținere destul de largă, ca la structurile superioare din Parchetul General și celelalte parchete, DNA, DIICOT, să fie totuși procurori cu experiență”, a mai spus el.

Întrebat, totuși, despre zecile de procurori detașați și care vor părăsi DIICOT sau DNA, Dragnea a răspuns ironic: „Ies pe drumuri?”

Dragnea despre ridicarea nivelului de vechime la procurori

„Din ce am înțeles de la domnul Tudorel Toader, și sunt de acord cu argumentele lui, s-a intenționat ca nivelul de experiență profesională care sunt în aceste unități de elită să fie mai mare. În lege a fost de 8 ani, Tudorel Toader a considerat că este nevoie de 10 ani”, a susținut liderul PSD.

Întrebat dacă modificările ar putea să se aplice pe viitor și actualii procurori să rămână pe funcțiile actuale, el a spus că „probabil că asta s-a discutat la CSM”.

Dragnea: Întrebați Guvernul despre modul în care a adoptat ordonanța

În continuare, președintele PSD i-a trimis pe reporteri să întrebe Guvernul de ce OUG 92 a fost adoptată în grabă și cu multă secretomanie: „Vă rog să întrebați Guvernul!”

De asemenea, Liviu Dragnea a negat că a vorbit cu Tudorel Toader duminică seară. Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a afirmat că ministrul Justiţiei s-a aflat la sediul PSD în acea seară.

Pe de altă parte, Dragnea a refuzat să comenteze nemulțumirile mai multor social-democrați care nu au fost consultați cu privire la această ordonanță de urgență. „N-am nicio părere. Sunt nemulțumiri ale unor colegi pe care nu le împărtășesc.”

Dragnea: Nu am văzut textul ordonanței înainte. N-am discutat cu Toader

Totodată, președintele PSD a negat că a văzut textul OUG 92 înainte să fie adoptată.

„Nu am văzut textul ordonanței înainte. Am văzut textul final la Monitorul Oficial”, a susținut el.

Dragnea a negat și că a discutat modificările cu Tudorel Toader sau Călin Popescu Tăriceanu la întâlnirile de zilele trecute.

„Cu Tudorel Toader n-am făcut texte de ordonanță. Am discutat despre raportul final al Comisiei de la Veneția și solicitările lor”.

Întrebat cum se poate ca această ordonanță să aducă atâtea ambiguități, în loc să le clarifice, Liviu Dragnea a răspuns că „eu nu lucrez în sistem ca dumneavoastră, n-am de unde să știu dacă sunt ambiguități sau clarificări”.

Liviu DRagnea a mai vorbit cu jurnaliștii și despre alte subiecte și în final le-a urat „o zi extraordinară în continuare”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri