Prima replică din PSD la scrisoarea senatorului Andronescu: Va avea efect aproape zero

Data actualizării: Data publicării:
ecaterina andronescu ministrul educatiei
Foto: Agerpres

Liviu Pop este primul membru PSD care a vorbit despre scrisoarea deschisă a senatorului Ecaterina Andronescu adresată membrilor și conducerii Partidului Social Democrat. El spune că e surprins de reacția colegei de partid, în condițiile în care „discutăm despre o guvernare foarte bună”. Cât despre propunerea lui Andronescu privind retragerea lui Dragnea din fruntea partidului, senatorul Pop nu a comentat nimic.

Liviu Pop: Nu cred că trebuie să îi răspund ceva doamnei senator Andronescu. Sunt surprins de reacția doamnei prin această scrisoare. Mai ales că discutăm despre o guvernare foarte bună pe un program pe care am obținut voturile atât eu ca senator de Maramureș, cât și doamna ca senator de București.

Românii nu au votat un prim-ministru, nu au votat o componență a cabinetului PSD, au votat un program de guvernare. Drept dovadă, azi România are cea mai mare creștere ecoomică din trimestrul 2, comparativ cu trim 1 la nivelul UE.

Iar celelalte ,,sfaturi” pe care doamna le dă în scrisoare cred că trebuie discutate în interiorul structurii de partid. Cu siguranță în maxim două săptămâni vom avea întâlnire cu toate grupurile parlamentare, și de la Senat și de la Camere, ale PSD și acolo trebuie discutate chestiuni de partid.

Exprimarea în spațiul public ale unor chestiuni de bucătărie de partid cred că e o greșeala din punct de vedere politic.

Eu i-aș fi răspuns simplu, spunând la primul punct - că avem nevoie de un alt guvern -, nu sunt de acord cu dânsa. Pentru că nu guvernează ministrul de capul lui, pe persoană fizică, fiecare ministru a guvernat pe un program de guvernare, pe lucruri clare, termene clare.

Nu a fost vreun ministru pe persoană fizică în coaliția PSD-ALDE.

Nu știu la ce se referă, nu vad nicio legătură cu ce înseamnă ,,zile fierbinți”. E fierbinte, e cald, e august, zile de concedii...

S-a văzut și prezența la miting foarte puțin. Din acel milion promis au fost vreo două mii de cetățeni din diaspora, restul au fost acasă.

Nu pot să fiu de acord cu doamna senator. Acest guvern ne reprezintă pe fiecare dintre noi și toate măsurile bune luate de Guvern sunt bune și pentru români si pentru cei din PSD.

La cât cunosc pe cei din PSD, efectul scrisorii doamnei Andronescu este aproape zero.

Referitor la cererea lui Cătălin Ivan de excludere a PSD din grupul socialiștilor europeni, e foarte important câți colegi din grupul eurparlamentarilor PSD agrează acest demers, cred că niciunul în afară de Ivan.

În al doilea rând, câte organizații din partid a consultat înainte de acest lucru ca să aibă din punctul acesta de vedere, un mandat, daca vreți. Pentru că reprezintă PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri