Primarul care a spus că în campanie multor PSD-iști „le-a fost rușine să tragă pentru Dăncilă”, exclus din partid

Data actualizării: Data publicării:
Cosmin Necula1
Foto: Cosmin Necula Facebook

Cosmin Necula, primarul Bacăului, exclus marți seară din PSD, crede că adevărul deranjează foarte mult atât conducerea locală, cât și cea centrală a PSD. Înainte să fie exclus, el a spus marți, pe Facebook, că în campanie multor PSD-iști „le-a fost rușine să tragă pentru Dăncilă”. Marți seară, în ședința CEx a partidului, au mai fost excluși câțiva membri importanți, printre care și Ana Birchall, fostul ministru al Justiției.

„Ceea ce pot să vă spun este că se pare că a spune adevărul deranjează foarte mult atât conducerea locală, cât și conducerea centrală a Partidului Social Democrat. Din informațiile pe care le-am aflat din interiorul acestui faimos CEX, pe care l-am crezut dispărut ca și excluderi din etapa Dragnea, se pare că am fost exclus la cererea expresă a lui Dragoș Benea, președintele PSD Bacău", a declarat Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău.

Întrebat dacă crede că excluderea sa vine în urma postării pe care a făcut-o pe contul său de Facebook, în care a menționat faptul că „multor PSD-iști le-a fost rușine să tragă pentru Dăncilă”, Cosmin Necula a explicat că nu este o surpriză faptul că nu este un personaj comod pentru conducerea PSD.

„Am 19 ani în PSD și pot să vă spun că eu consider că a spune adevărul este o stare de normalitate. Prima oară când am spus că trebuie să ne retragem de la Guvernare și doamna Dăncilă trebuie să își dea demisia din funcția de premier a fost acum șase luni, deci nu este o supriză faptul că nu sunt un personaj comod pentru conducerea PSD. Dar, eu cred până la urmă că este foarte important să facem ceea ce este cel mai bine pentru țară și ceea ce este cel mai bine pentru cetățenii pe care îi reprezentăm, noi, cei de stânga, nu doar să ascultăm orbește niște reguli de partid, impuse de vreun comitet executiv sau de un președinte de organizație locală. PSD-iștii pe care îi cunosc, oameni de stânga, s-au simțit obidiți de foarte multe ori, să vină cu un candidat care nu reprezintă nici stânga, și care din punctul meu de vedere nu reprezintă nici Partidul Social Democrat”, a explicat Cosmin Necula.

Cosmin Necula: Conducerea PSD și-a bătut joc de banii muncipiului Bacău

Acesta a menționat faptul că principala problemă pe care a avut-o cu cei din conducerea PSD a plecat de la banii pentru municipiul Bacău.

„Pentru mine cel mai important este municipiul Bacău, am foarte multe proiecte. Principalul scandal pe care l-am avut cu conducerea atât locală, cât și centrală a PSD, a ieșit din faptul că efectiv și-au bătut joc de banii muncipiului Bacău și au luat peste 100 de milioane din banii municipiului și au dat înapoi doar 30 de milioane. Deci, de la banii pe care i-au luat de la Bacău a ieșit această problemă. Proiectele principale ale Bacăului sunt cele mai importante pentru mine și, pe de altă parte, vă pot spune că voi rămâne un om de stânga", a declarat Cosmin Necula.

Primarul Bacăului a scris, marți, pe Facebook, că rezultatele votului de duminică nu sunt o surpriză și că „multor PSD-iști le-a fost rușine să tragă pentru Dăncilă”: „O campanie în care Iohannis era deja câștigător, cu mulți PSD-iști cărora le-a fost rușine să tragă pentru Dăncilă, cu Barna care s-a făcut de râs lamentabil și cu un scor neașteptat de bun pentru Mircea Diaconu. Nicio surpriză că Iohannis a câștigat detașat, nici nu s-a chinuit prea tare. Poate a avut doar emoții ca nu cumva să intre Barna în turul 2 și să îi facă o viață foarte grea".

Primarul Bacăului se întreabă, în aceeași postare, dacă Viorica Dăncilă ar trebui să mai rămână la conducerea PSD: „A fost prima campanie la prezidențiale în care PSD s-a chinuit să-și aducă propriul candidat în turul doi și a obținut cel mai mic scor din istorie. Nu poți să fii mulțumit cu așa ceva niciodată! Să vrei să fii măcar pe locul 2 ca să te salvezi. Mă întreb la ce bun să fie Dăncilă președintele PSD în continuare? Pe cine oare o ajuta?".

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri