Primul pas către revocarea lui Valeriu Zgonea

Data publicării:
valeriu zgonea fb crop-2

La solicitarea PSD, Comisia a fost de acord că este o situaţie în care se aplică Articolul 32, aliniatul 3 din Statutul Deputaţilor şi Senatorilor. Acesta spune că un ales care rămâne fără sprijin politic îşi va pierde şi funcţia în care a fost promovat politic. Raportul va ajunge în discuţia Birourilor Permanente reunite.

Bogdan Niculescu Duvăz, deputat PSD, preşedintele Comisiei pentru Statut: „Din opt membri ai Comisiei s-a votat cu 5 la 1 ceea ce se discutase în şedinţa de marţea trecută. Nu e loc de mare interpretare. Articolul 32, aliniatul 3 spune clar că acolo unde îşi pierde sprijinul politic, un deputat sau un senator pierde şi postul pe care l-a obţinut prin acest sprijin politic. Acest punct de vedere îl trimitem celor două Birouri Permanente, reunite, aşa cum a fost cerut. De aici încolo, Birourile reunite stabilesc ce fac”.

Însă, în cazul lui Valeriu Zgonea se aplică şi un alt articol de lege, mai exact unul din Regulamentul de funcţionare al Camerei Deputaţilor. Este vorba despre procedura de revocare a unui preşedinte al Camerei care, în acest moment, poate fi iniţiată doar de grupul parlamentar din care acesta face parte. Deputaţii din Comisia pentru Regulament se vor reuni pentru a discuta despre modificarea acestei prevedei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri