PSD-iștii au început să-și caute prezidențiabilul

Data publicării:
tariceanu firea dragnea

Social-democraţii au început să caute candidatul pentru alegerile prezidenţiale. Mulţi dintre ei cred că liderul partidului e persoana cea mai potrivită, aşa că ar vrea să-l convingă pe Liviu Dragnea să-şi anunţe candidatura la Cotroceni chiar la congresul din luna martie.

Liviu Dragnea este împins de colegii de partid să-şi asume rolul de candidat la prezidenţiale. I se cere liderului PSD să anunţe acest lucru cât mai repede, chiar la viitorul Congresul organizat la începutul lunii martie. Ideea nu îl încântă însă pe şeful PSD.

„Congresul ar trebui să stabilească şi prezidenţiabilul PSD?”, a fost întrebată de jurnaliști Gabriela Firea, vicepreședinte PSD.
„Din punctul meu de vedere, da. Aceasta ar trebui să fie principala temă pentru că intrăm într-o logică de campanie, românii trebuie să-l cunoască pe candidatul PSD la alegerile prezidenţiale. Din punctul meu de vedere, cred că preşedintele partidului este persoana cea mai indicată, potrivită şi care trebuie să îşi preia acest rol cât se poate de serios”, a declarat primarul general al Capitalei.

„Se va stabili şi candidatul PSD la alegerile prezidenţiale la acest Congres, că s-a discutat?”, a fost întrebat de presă, la rândul lui, președintele PSD Liviu Dragnea. „Nu, este mult prea devreme”, este de părere liderul social-democrat.

Sunt şi social-democraţi care vorbesc de mai mulţi candidaţi.

„O listă scurtă putem face. Putem face o listă scurtă de anul acesta, cu potenţiali pe care să-i avem în vedere: Liviu Dragnea, Gabriela Firea, Viorica Dăncilă”, enumeră Robert Negoiță, primarul sectorului 3.

„Nu putem să considerăm că în mod obligatoriu este ca o pedeapsă această candidatură şi ea, povara aceasta, trebuie dusă de preşedintele partidului. Sunt tot felul de variante. Trebuie să ţinem cont de opinia preşedintelui partidului la momentul respectiv, de dorinţa acestuia”, spune Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui.

„La viitorul Congres ar trebui să fie desemnat prezidenţiabilul PSD?” a fost întrebat și senatorul Adrian Țuțuianu, fost ministru al apărării. „Nu cred, este prea devreme”, consideră el.

„În mod normal şi în mod natural, cel care a candidat la preşedinţia României a fost preşedintele partidului”, subliniază Niculae Bădălău, președintele executiv al PSD.

Potrivit tradiţiei PSD, toţi candidaţii la prezidenţiale au condus partidul în momentul în care au intrat în cursa pentru fotoliul de preşedinte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri