PSD și ALDE își caută „acoperiții”

Data publicării:
170614_CONFERINTA_DRAGNEA_TARICEANU_00_INQUAM_Photos_George_Calin

În PSD şi ALDE sunt şi ofiţeri acoperiţi. Declaraţiile aparţin lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, care nu au însă soluţii pentru deconspirarea acestora. Opoziţia îi contrazice şi afirmă că nu ştie de prezenţa ofiţerilor acoperiţi în politică. Cu toate acestea, PNL şi USR vor ca problema să fie lămurită în Parlament, iar un rol revine Comisiilor de control a activităţii SRI şi SIE.

Liviu Dragnea, preşedinte PSD: Nu există partid fără ofiţeri acoperiţi în interior, nu există.

Reporter: Există şi în ALDE?

Călin Popescu Tăriceanu: Da.

Reporter: Îi cunoaşteţi?

Nici Liviu Dragnea, nici Călin Popescu Tăriceanu nu spun însă cine sunt aceştia.

Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte ALDE: Există oameni care răspund la duble comenzi nu numai în partid, în multe locuri. E foarte greu să elimini aici, e o chestiune de atitudine a celor care conduc aceste servicii, e o problemă de decizie politică până la urmă şi aici un rol mare îl va avea şi comisia de supraveghere a serviciilor de informaţii, comisiile.

Liviu Dragnea, preşedinte PSD: Nu am reuşit să vedem cum îi putem descoperi,cred nu avem şanse. Căutăm, explorăm orice posibilitate pentru a scoate la lumină multe adevăruri de genul ăsta.

Cei din Opoziţie nu ştiu dacă printre ei sunt ofiţeri acoperiţi. Cer însă Coaliţiei de Guvernare să vină cu nume.

Ludovic Orban, preşedinte PNL: De unde ştiţi, domnule Tăriceanu, că aveţi acoperiţi în partid? Dacă ştiţi că aveţi acoperiţi în partid, de ce nu i-aţi dat afară? Îi ţineţi cumva în partid pentru că sunteţi şi dumneavoastră sau colegii dumneavoastră parte al aşa zisului stat paralel pe care îl tot blamaţi?

Dan Barna, preşedintele USR: Îi somez să facă public numele persoanelor şi numele ofiţerilor acoperiţi din cele două partide ALDE şi PSD. Este o temă foarte importantă pentru comisia SRI din Parlament, date fiind poziţiile celor două persoane şi gravitatea declaraţiilor, este o temă, pe care sunt convins că, această Comisie o va trata cu toată seriozitatea

Eugen Tomac, preşedinte executiv PMP: Au pornit această vânătoare de vrăjitori şi încearcă să îl întreacă la imaginaţie pe Dan Diaconescu care vreo câţiva ani de zile o căuta pe Elodia şi aceştia o să înceapă acum să îşi caute acoperiţii din partid.

Cât despre UDMR, Kelemen Hunor a declarat pentru Digi24 că, în formaţiunea pe care o conduce, nu există ofiţeri acoperiţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri