Raluca Turcan: „Nu s-a urmărit oferirea funcției de președinte al PNL pentru Călin Popescu Tariceanu”

Data publicării:
raluca turcan fb-1

Călin Popescu Tăriceanu, co-președintele ALDE, a declarat vineri că i s-a propus să preia conducerea PNL și să reunifice mișcarea de dreapta din România. Raluca Turcan, președintele interimar al PNL, a declarat că au existat discuții informale cu Călin Popescu Tăriceanu, dar că nu i s-a oferit funcția de președinte al PNL.

Pentru a fi președinte al PNL trebuie să crezi în valorile liberale, să militezi pentru ele și să-i respecți pe cei care, prin număr mare, au militat pentru această campanie și în momente politice pentru PNL. La mometul conducerii PNL, nu s-a discutat nicio secundă despre oferirea funcțiior de președinte al PNL pentru Călin Popescu Tăriceanu. Au fost discuții informale din partea unor colegi, însă nu s-a urmărit oferirea funcției de președinte al PNL pentru Călin Popescu Tariceanu”, a afirmat Raluca Turcan.

Raluca Turcan mai declarat că speră ca din PNL să nu existe colegi care să meargă spre guvernare PSD. „România trebuie să aibă șansa ca în următorii patru ani să se dezolte sustenabil, nu improvizat, nu prin demagogie, nu prin populism. Ar fi devastator ca atâția oameni care au votat PSD să primească la nivel național un program de sărăcie așa cum a exista în toate programele conduse de PSD. Sărăcia, uneori te face să speri și în unele promisiuni care, de departe se văd a fi minciuni. Sper că din PNL nu vor exista colegi care să meargă spre guvernare PSD.”

În ALDE sunt colegi care au plecat din PNL și dacă se vor simți trădați în această intenție de alipire a ALDE la PSD, e foarte posibil să-și dorească să vină în PNL, așa cum e foarte posibil ca membri ai ALDE din teritoriu să se simtă trădați dacă se ajunge la alianța cu PSD”, a afirmat Raluca Turcan.

Cu partidul lui Traian Băsescu au fost discuții. Avem în vedere toate partidele care clamează valorile de dreapta, pentru că numai așa poți să clarifici scena politică”.

Președintele interimar PNL a precizat că „există deschidere pentru o guvernare de dreapta și pentru un program de guvernare de dreapta”. „Când avem aceste discuții, punem programul înainte și punem această idee de dezvoltare a României prin investiții. Avem datoria aceasta în acest moment al reconstrucției PNL”, a adăugat Raluca Turcan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri