Reacțiile liderilor UDMR la moartea lui Verestoy Attila. „De la el am învăţat că niciodată să nu te laşi bătut”

Data actualizării: Data publicării:
verestoy digi

Reacţiile politicienilor la vestea morții lui Verestoy Atilla nu au întârziat să apară. Este o mare pierdere pentru politica românească, spun cei care i-au fost colegi.

„E o pierdere pentru UDMR, pentru comunitatea maghiară și pentru politica românească. Dumnezeu să-l odihnească în pace. A fost bolnav, o evoluție rapidă și, din păcate, aseară a murit. Ne pare nespus de rău. Condoleanțe pentru familie”, a spus președintele UDMR, Kelemen Hunor.

„A fost un om care, de la începutul democrației, după căderea puterii comuniste, a participat la înființarea Uniunii, la redactarea primei Constituții, a fost membru în Parlament și cred că în această perioadă de 28 de ani, prin munca în legislativ, a lăsat amprente, indiferent de comisii. A fost lider de grup, preşedinte de organizație și e o pierdere uriașă”, a spus el.

„De la el am învăţat consecvenţa, că niciodată să nu te laşi bătut, a avut capacitatea de a relua dialogul, de a insista, de a aduce argumente”, a adăugat Kelemen Hunor.

Și fostul preşedinte UDMR Marko Bela și-a exprimat regretul la moartea senatorului Verestoy Attila.

 

„Ştiam că este bolnav, dar speram foarte mult să treacă de această încercare. Îl regret ca şi prieten şi pentru tot ce înseamnă pentru UDMR. A avut un rol extrem de important în ceea ce priveşte construcţia democratică din anii '90 din România, un adept al dialogului, al colaborării între români şi maghiari, între UDMR şi partidele româneşti. A făcut parte din generaţia care a construit instituţiile democratice”, a spus Marko Bela.

Senatorul UDMR Verestoy Attila a murit marți seara, la o clinică din Viena, unde era sub tratament pentru cancer pulmonar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri