Reacțiile PSD – ALDE la protestele de amploare din ultimele zile

Data publicării:
tariceanu cu dragnea la agigea

În faţa protestelor fără precedent din ultimele zile, PSD şi ALDE contraatacă. Președintele PSD Liviu Dragnea spune că mitingurile sunt finanţate şi organizate profesionist. Şeful Comisiei SRI, Adrian Țuțuianu, ameninţă multinaţionalele că face anchetă pentru că firmele îşi trimit angajaţii la demonstraţii, iar Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, spune că tot scandalul legat de Ordonanţa 13 a pornit de la o enormă dezinformare.

Liviu Dragnea, președintele PSD: Ordonanţa respectivă a fost doar un pretext al celor care au incitat enorm de multă lume de bună credinţă să iasă în stradă prin dezinformare. Modul de organizare, dimensiunea acestor proteste - acesta e un miting politic, cel de la Palatul Victoria. Arată o organizare profesionistă, nu e un miting spontan. E planul pus la punct imediat după alegerile din decembrie.

Ce se întâmplă în faţa Palatului Cotroceni va fi ca un bulgăre de zăpadă. Este foarte multă revoltă şi vor antrena, s-ar putea să antreneze din ce în ce mai mulţi oameni. Sunt şanse foarte mari să înceapă proteste din ce în ce mai mari în judeţe. Există riscul ca România să se împartă în două, cred că preşedintele Iohannis nu a procedat bine.

Şerban Nicolae, parlamentar PSD, șeful Comisiei juridice din Senat: Eu nu văd de ce mai ţinem alegeri, de ce avem o Constituţie, când am putea spune foarte simplu: grupurile securiste decid, ele fac selecţia politicienilor, cine nu se încadrează şi nu răspunde va fi eliminat din sistem şi, eventual, trimis în puşcărie. Şi atunci vom avea o societate pur securistică, pe placul unora. Şi din păcate, din ce în ce mai mică teritorial.

Eu nu cred că este întâmplător ceea ce se întâmplă. Eu nu cred că e întâmplător că preşedintele ales al Moldovei se laudă că a primit de la preşedintele Rusiei harta Moldovei mari. Eu nu cred că este normal ca Tokes Laszlo, un cunoscut revizionist, să fie de partea acestor manifestaţii. Şi nu cred că este normal ca la o manifestaţie de bună-credinţă şi făcută cu inima deschisă să fie atât de multă manipulare şi atât de multe interese străine de România.

Adrian Țuțuianu, parlamentar PSD, șeful Comisiei SRI: Într-un ziar din Prahova se spune că o companie multinațională și-a trimis salariații la protest. E o chestiune care ține de securitatea națională. Trebui să o verificăm. Din această perspectivă, vreau să avem o discuție în Comisia SRI din Parlament, să ne lămurim dacă există vulnerabilități majore legate de securitatea națională, dacă sunt companii, grupuri, organizații. (...) Pentru prima dată o să spun ceva ce a spus Traian Băsescu, cu războiul hibrid. Cred că lucrurile astea trebuie să le luăm măcar în analiză.

Călin Popescu Tăriceanu, copreședinte ALDE: Asist, ca şi alţii, la o uriaşă campanie de dezinformare. Această campanie de dezinformare, bine dusă, la care au contribuit foarte mulţi, i-a făcut pe cei care sunt în stradă de bună-credinţă să considere că această ordonanţă mult discutată, şi pentru care s-a cerut abrogarea ei, are de fapt nişte scopuri bine definite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri