Recursul compensatoriu. Klaus Iohannis, solicitare pe ton categoric la adresa Guvernului

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis presidency

Președintele Klaus Iohannis a solicitat, miercuri, Guvernului să facă în timp scurt o analiză profundă și să vină cu soluții în chestiunea recursului compensatoriu. Solicitarea a fost repetată pe un ton categoric, de mai multe ori, în cursul unei declarații de presă. Președintele a subliniat că a căuta vinovații în alte guvernări pentru consecințele recursului compensatoriu nu este o soluție.

„Trebuie să tragem câteva concluzii rapid şi să venim cu măsuri care permit omului de rând să stea liniştit acasă şi să nu se teamă că un delincvent eliberat vine peste el. Am observat tot felul de poziţii şi la guvernanţi şi din majoritatea parlamentară, dar şi din opoziţie, care toate seamănă între ele: se caută un vinovat pentru această lege. Eu vă spun clar: nu asta este soluţia. Căutarea vinovaţilor în alte guvernări şi în alte majorităţi nu a rezolvat încă niciodată vreo problemă şi de aceea solicit guvernului României să facă într-un timp scurt o analiză profundă şi să vină cu soluţii. Aceste soluţii trebuie să vină de la Guvern , de la ministerul de Justiţie, se poate intra în procedură foarte rapid în Parlament, se poate corecta legislaţia. Singurul lucru care nu este acceptabil este ca lumea să vină şi că caute vinovaţi în loc să caute soluţii”, a declarat Klaus Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă se întâlnește miercuri cu ministrul justiţiei, Tudorel Toader, ca să discute despre legea care a permis eliberarea a peste 13.000 de detinuți. Anunţul a fost făcut chiar de prim-ministru, la Strasbourg. Şefa Executivului a dat însă vina pe guvernul tehnocrat pentru recursul compensatoriu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri