Referendum. Președintele cheamă la consultări reprezentanții societății civile

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis cotroceni 4 ianuarie inquam octav ganea 20190104130433_OGN_9966-01
Foto: In uamPhotos/Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a chemat, marți, la consultări la Palatul Cotroceni, reprezentanți ai societății civile pentru a discuta despre posibilitatea unui referendum pe tema justiției convocat la 26 mai, concomitent cu alegerile pentru Parlamentul European. 

 

Anunţul a fost făcut de Elena Calistru, de la organizaţia Funky Citizens: „Am primit (şi acceptat) o invitaţie de a participa la consultările Preşedintelui cu o parte din organizaţiile din societatea civilă cu privire la oportunitatea organizării unui referendum pe justiţie. Se întâmplă marţi, la Cotroceni. Aşa că am nevoie de inteligenţa voastră colectivă – voi cum simţiţi acest posibil referendum deodată cu europarlamentarele? Strică, ajută? Cum ar trebui să sune întrebarea?”, a scris Elena Calistru pe contul său de Facebook.

Președintele se află vineri la Bruxelles, pentru a participa la summitul UE, dar nu a dorit să facă niciun fel de declarații pe tema referendumului, spunându-le jurnaliștilor că va discuta despre asta „acasă”.

Președintele Klaus Iohannis declara zilele trecute că este „aproape hotărât” să convoace referendumul pe tema justiției.

Deocamdată, nu este clar cine sunt reprezentanții societății civile pe care îi are în vedere președintele Iohannis, dar cel mai probabil consultările se vor referi la întrebarea care să fie pusă în cadrul referendumului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri