Premierul, în prima vizită externă. România sprijină integrarea Serbiei în UE

Data actualizării: Data publicării:
tudose

Integrarea Serbiei în Uniunea Europeană o fac România, Bulgaria și Grecia prin infrastructura comună, dezvoltarea economică și schimburile culturale. Este declaraţia făcută de premierul Mihai Tudose la Belgrad, acolo unde a participat la reunirea celor patru state alături de omologii din Bulgaria şi Grecia şi preşedintele Serbiei.

Aderarea efectivă a statului sârb la UE este doar o formalitate la care s-au angajat şi pe care o vor sprijini toate cele trei țări comunitare. Următoarea întâlnire a oficialilor din cele patru ţări va avea loc, în martie, la Bucureşti.

Mihai Tudose, premierul României: „Vorbim despre integrarea Serbiei în Uniunea Europeană, aceasta o facem noi. Graniţele Serbiei cu Uniunea Europeană sunt reprezentante de noi, de Grecia, de Bulgaria, de România. Integrarea Serbiei se face prin infrastructuri comune, prin schimburile culturale, prin studenţii sârbi care învaţă la Timişoara, prin construcţia de drumuri, de autostrăzi, infrastructură energetică, prin infrastructură de IT. Aderarea efectivă rămâne doar o formalitate la care ne-am angajat toate cele trei ţări ale Uniunii Europene prezente aici”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri