Scrisoare de la Guvern în loc de pensie mai mare, înainte de alegeri. Ministru: nu are legătură cu campania electorală

Data actualizării: Data publicării:
Marius, Budai, in Parlament
Ministrul Muncii

În loc de bani mai mulţi, de la începutul anului, fiecare pensionar va primi acasă o scrisoare de la ministerul Muncii va informa cum vor fi recalculate pensiile. Veniturile majorate ar urma să se plătească însă abia de la toamnă, după 1 septembrie 2019.

Marius Budăi, ministrul Muncii, a negat că distribuirea scrisorilor în care se anunță racalcularea pensiilor are legătură cu alegerile, chiar dacă informarea are loc înainte de scrutin. De asemenea, Budăi a spus că distribuirea ziarului de propagandă a PSD „nu a fost distribuit împreună cu taloanele de pensie” și poate a fost o coincidență, pentru că „nu au fost în același plic, este o întâmplare”.

Marius Budăi, ministrul Muncii: „Eu cred că ori am greșit, ori dumneavoastră nu ați înțeles cum stă situația. Scrisorile se refereau la cu totul și cu totul altceva. Au fost foarte multe întrebări care spuneau în felul următoar: „Oare mă încadrez și eu la această șege de recalculare?”. Și atunci am luat în discuție cu domnul președinte Dragnea și cu doamna premier o strategie prin care să identificăm pe tți ceilalți 100.000 de pensionari, din care 40.000 deja au primit acasă deciziile și deja primesc diferențele de bani, iar pentru restul de până la 100.000 să trimitem pensionarilor acasă informarea că se încadrează la această lege, iar când voi termina acest demers, să le transmit tuturor celor 5 milioane de pensionari din România, că dacă nu au primit scrisoarea acasă înseamnă că nu se încadrează.

Nu este nimic altceva decât o comunicare transparentă cu toți pensionarii din România.

Am nevoie de două săptămâni să trec toate cele 5 milioane de dosare prin programul informatic, după care funcționarii să facă o dublă verificare, ca să nu fie niciun pensionar din România care să fie informat greșit și ulterior să trimitem scrisorile acasă.

Să nu legați activitatea colegilor din Casa Națională de Pensii, care sunt funcționari publici exemplari, de campania electorală.”

Ministrul Muncii a spus că scrisorile în care se anunță pensia recalculată nu are nicio legătură cu alegerile. „V-am spus calendarul, nu leg de alegeri, de absolut nimic. Dacă vreți să legați de alegeri, e strict problema dumneavoastră”, a declarat Budăi.

Întrebat de Cosmin Prelipceanu, realizatorul emisiunii „Jurnalul de Seară” despre faptul că pensionarii au primit alături de talonul de pensie un ziar cu propagandă electorală a PSD, ministrul Muncii a ținut să sublinieze că „nu erau în același plic”. „Casa de Pensii și Ministerul Muncii nu au un contract semnat cu Poșta Română să distribuie nu știu ce ziar... E o întâmplare”, a adăugat ministrul Muncii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri