Informații Digi24: Viorel Ilie rămâne în Guvern

Data actualizării: Data publicării:
viorel ilie 170403_COTROCENI_INVESTIRE_09_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea

Ministrul pentru relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, rămâne în Guvernul Tudose, potrivit informațiilor Digi24. Coaliția PSD-ALDE a decis să își mențină sprijinul pentru ministrul cu probleme în justiție. La ședința de azi a coaliției a participat și premierul Mihai Tudose.

viorel ilie 170403_COTROCENI_INVESTIRE_09_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Viorel Ilie / FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

ACTUALIZARE 12.55. Liderii PSD și ALDE au ajuns la un acord pentru menținerea lui Viorel Ilie în echipa guvernamentală. 

ACTUALIZARE 10.49. Premierul Mihai Tudose este prezent la ședința liderilor PSD și ALDE. 

_________________________________________________________________________________________________________________

Preşedintele ALDE a declarat, joi, că formaţiunea pe care conduce nu este de acord cu propunerea de demisie a ministrului său, Viorel Ilie, formulată de premierul Mihai Tudose.

Totuşi, Călin Popescu Tăriceanu nu a pomenit nimic despre reacţia ALDE în cazul în care Tudose va decide totuşi să-l demită el pe Ilie.

Mai mult, Tăriceanu a refuzat să dea un răspuns clar atunci când jurnaliştii l-au întrebat dacă ALDE este pregătită să iasă de la guvernare. 

Potrivit procurorilor, ministrul este suspectat, alături de trei angajaţi ai instituţiei, de „aranjarea” unui concurs pentru angajarea de funcţionari publici pe funcţii contractuale, astfel încât anumiţi candidaţi agreaţi de conducerea ministerului să ocupe funcţiile, în detrimentul altora.

Ministrul Viorel Ilie este suspectat de instigare la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în perioada exercitării funcţiei ministeriale.

Fost primar de Moinești, Viorel Ilie este și senator, aflat la primul mandat în Parlament.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri